Baranya megyében idén már 45 olyan baleset történt, amelynek okozója ittas sofőr volt.

Az ittas vezetés kockázata

A Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság az ittas vezetés kockázatára hívja fel a figyelmet az alábbi kisfilmmel. Nem lehet elégszer hangsúlyozni azt, hogy aki ittasan ül volán mögé az nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait, valamint a közlekedés más résztvevőit is. Ennek ellenére a Baranya megyei rendőrök napi szinten intézkednek ittasan közlekedő vagy ittas állapotban balesetet okozó sofőrökkel.

EZEK A BAHÍR LEGFRISSEBB HÍREI

Már egy pohár ital is végzetes lehet

Fontos hangsúlyozni, hogy a kialakult tévhitekkel ellentétben már egy pohár szeszes ital elfogyasztása is számít; az alkohol kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki (észlelési idő növekedése, reflexek tompulása, szemmozgató izmok lassulása stb.), amelyek a biztonságos közlekedéssel nem egyeztethetők össze.

A visszatekerés gomb a videónál működik, de az életben nem!

Számos baleset történik Baranya útjain

Mint ahogyan arról a múlt héten a BAHÍR is beszámolt egy hét alatt 42 közelekedési baleset történt a megye útjain. Ebből 30 anyagi káros volt, 12 pedig személyi sérüléssel járt. A sérüléses balesetek során összesen 14-en sérültek meg, 11-en könnyebben, három személy pedig súlyosan. Az ittasság gyanúja két baleset esetében merült fel.

Nyitókép: Illusztráció