Szerdán megkezdődött a „Jogszerűség kultúrája” nemzetközi online workshop a Pécsi Tudományegyetemen (PTE), melyet az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatala támogat. Az Állam- és Jogtudományi Kar és a Nemzetközi Igazgatóság által közösen szervezett nemzetközi workshop célja az ENSZ által kidolgozott tananyagok egyetemi tantervekben történő hasznosíthatóságának megvitatása magyar és közép-európai egyetemek oktatóinak a részvételével.

Az online workshopon 12 egyetem 70 oktatója, PhD hallgatója és hallgatója vesz részt, a hazai egyetemek mellett Lengyelországból, Romániából, Horvátországból, Szerbiából és Szlovéniából. A rendezvény során megvitatásra kerülő tananyagok többek között a kiberbűnözés, szervezett bűnözés, emberkereskedelem, embercsempészet és a terrorizmus elleni küzdelem témaköreit ölelik át.

A november 4-ei megnyitón beszédet mondott Dr. Fábián Adrián, az Állam- és Jogtudományi Kar dékánja, valamint Dr. Tarrósy István, a Nemzetközi Igazgatóság igazgatója.

A háromnapos nemzetközi workshop az ENSZ által támogatott projekt részét képezi. A PTE által benyújtott pályázat rendkívül erős nemzetközi mezőnyben nyert, 69 ország 227 pályázata közül került be a 4 nyertes intézmény közé. A projekt további részében a workshop tapasztalataira építve a PTE a közép-európai partneregyetemeivel közösen ajánlásokat fogalmaz meg a résztvevő felsőoktatási intézmények számára az említett tananyagok hasznosítására vonatkozóan.