Erről Mohács város polgármestere, Pávkovics Gábor adott hírt a közösségi oldalán.

Mint írta a mindenkori szereplőkért, résztvevőkért, s a mohácsi farsangi tradíciók után érdeklődő közönségért érzett felelősségtől áthatva, egyeztetve Mohács Város Képviselő-testületével és a busócsoportok vezetőivel arra a döntésre jutottam, hogy a 2021 februárjában tervezett, hagyományos Busójárást a súlyosbodó új koronavírus-járvány miatt Mohács nem tartja meg.

EZEK A BAHÍR LEGFRISSEBB HÍREI

“A jelzett időtartamban e télűző-tavaszköszöntő népszokással összefüggésben semmilyen program nem lesz városunkban.” – írja bejegyzésében a polgármester.

A posztban arról is beszél, hogy Mohács vezetése úgy ítéte meg, hogy egy ilyen, több tízezernyi résztvevőt vonzó tömegrendezvény igen komoly egészségügyi kockázatot jelentene mind a város lakosságára, mind az ide érkezőkre nézve.

A fertőzés esetleges, nagyobb arányú elterjedése beláthatatlan következményekkel járhat, ilyen veszélyeknek kitenni emberek százait, ezreit igen komoly felelőtlenség lenne.

Tovább arra kér mindenkit, az érintetteket, érdeklődőket, hogy a jelzett időtartamban ne szervezzenek a városba kirándulásokat, turistautakat.

“Mohács város vezetése reméli, hogy a világjárványt belátható időn belül sikerül megfékezni, s a 2022. évi Busójárás megrendezése elől már elhárulnak az akadályok.” – zárta sorait Pávkovics.

Szigorodó szabályok

Mint ismert Orbán Viktor miniszterelnök néhány nappal ezelőtt tette meg bejelenetéseit, melyből kiderült, hogy ismét életbe lépett a rendkívüli jogrend, illetve újabb kijárási korlátozást vezettek be annak érdekében, hogy megfékezzék a koroonavírus járvány gyorsütemű terjedését.

Kiemelt kép: Wikipédia