Az NB II mai játéknapján a PMFC Ajkára, a Szentlőrinc Szombathelyre, a Haladáshoz látogatott. A remek formában lévő pécsi fiúk sima, három gólos győzelmet arattak, ellenben a szentlőrinciek súlyos, 4-0-s vereségbe rohantak bele a Haladás otthonában.

A PMFC az első félidőben Geiger góljával szerezte meg a vezetést, a második félidő közepén Óvári duplázta meg a pécsi előnyt, a végén pedig Keresztes is betalált, ezzel beállítva a 0-3-as végeredményt. A pécsiek remek formában vannak, negyedik helyen állnak, csupán négy ponttal lemaradva a feljutást érő második helytől.

A szentlőrinciek ellenben nagy zakót kaptak Szombathelye: Medgyes és Rácz is duplázni tudtak, melyre nem érkezett válasz a baranyaiaktól, így az újonc kieső helyen áll, és három vereséggel a háta mögött készülhet a következő, Budaörs elleni meccsre. Ott sem lesz könnyű dolga Hlebáéknak, ugyanis a Budaörs a második helyen áll a bajnokságban.

Merkantil Bank Liga, 16. forduló
Ajka, Ajkai Városi Sportcentrum, 500 néző. Vezette: Kovács (Bede, Bertalan)
FC Ajka – PMFC 0-3 (0-1)
Gsz.: Geiger (25.), Óvári (63.), Keresztes (86.)

FC Ajka: Horváth D. – Görgényi (Stoiacovici, 77.), Kenderes, Tar, Présinger – Szekér – Csizmadia (Lakatos, 77.), Irimiás (Nagy I., 62.), Tóth G. (Szűcs K., 62.), Rétyi (Zamostny, 46.) – Nagy K. Vezetőedző: Kis Károly

PMFC: Helesfay – Króner, Rácz, Preklet, Németh M – Kónya (Hegedűs, 81,), Futó, Bartha (Tölgyesi, 46.), Óvári – Keresztes (Archie, 87.), Geiger (Adamcsek, 76.). Vezetőedző: Vas László.

_______________________________________________________________________________________

SZOMBATHELYI HALADÁS – SZENTLŐRINC SE 4-0 (2-0)

Haladás: Verpecz – Mocsi, Németh Milán, Debreceni – Kiss B., Holdampf, Németh Márió, Schuszter, Kállai – Medgyes, Rácz. Edző: Mátyus János.

Szentlőrinc: Slakta – Havas, Dulló, Forgács – Sili, Lehoczky, Nagy B., Harsányi, Torvund – Frőhlich, Cenaj. Edző: Marián Sluka.

kiemelt fotó: PMFC Facebook oldala