Decsi István a PTE újonnan kinevezett kancellára, valamint dr. Őri László a megyei közgyűlés elnöke tárgyalt a mai napon Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszterrel. A tárgyalás pedig sikeresnek tűnik: új parkolóház épülhet a 400 ágyas mellé, valamint szóba került a Pécs-Pogány reptér esetleges fejlesztése. Mindkettőre óriási szükség lenne.

forrás: Decsi István facebook oldala

A parkolóház építése egyértelműen enyhíteni fogja a forgalmat, napközben igen nehéz parkolóhelyet találni az egyetem és a kórház közötti szakaszon, a pecsaktual.hu információi alapján 180 helyes lesz az új parkolóház, ami 2022 elejére készülhet el.

Szóba került a reptér fejlesztése is, ahogy Decsi fogalmazott:

„A Pécs-Pogány repülőtér fejlesztése a régió, Pécs és az Egyetem érdekeit is nagyban szolgálná. A jól működő, modern repülőtér számos lehetőséget nyithat a gazdaság erősítésére, az oktatási, kutatási területek további fejlesztésére, növelné a helyi befektetői lehetőségeket és a PTE aktív együttműködéseit. A megkezdett egyeztetések során a helyi felsőoktatás, a megye és város érdekeit egyaránt szem előtt tartjuk és bízunk abban, hogy kormányzati fejlesztés révén fejlődő pályára állhat a helyi repülőtér!”

Valóban, egy jól működő reptérre óriási szükség lenne, egyfelől a külföldi hallgatók miatt, másfelől a befektetésekre, és a turizmusra is jó hatással lenne, ha legalább a debreceni légikikötő szintjét sikerülne előbb-utóbb elérnie a városnak.

Kiemelt képünk illusztráció.