Legnagyobb bánatunkra az éttermek bezártak, onnan csak rendelni, vagy elvitelre kérni lehet ételt, beülni nem. Így a mi dolgunk is nehezebb, hogy bemutassuk Önöknek Pécs és Baranya legjobb éttermeit, ám szerencsére mindenre van megoldás. Szerkesztőségünkben többen is vannak, akik szívesen rendelnek ételt házhoz, én is közéjük tartozom. Bevallom, bár tudok, de nem szeretek főzni. Így marad az online rendelés, és az izgalom, hogy mikor érkezik meg a futár. Tegnap este Pizza Expressz Futárszolgálatot választottam, ahonnan páromnak salátát, magamnak pedig – természetesen – pizzát rendeltem.

Kezdjük utóbbival. A kedvenc pizzám az, amit magamnak állíthatok össze, így ahol csak van ott a kívánságot választom. Az Expressz esetében öt feltétet pakolhatok rá (a sajt az alapból jár), és külön kiválaszthatom a pizzaszószt is. Utóbbinak kifejezetten örülök, hiszen szeretem ha lehet csipős alappal kérni a pizzát, minél erősebb, annál jobb! Habár értem, és tisztelem a vegánokat, én sajnos túlzottan is szeretem a húst, hogy azzá válják, a tegnapi vacsorámra füstölt tarja, sonka, csirkemell, bacon, és plusz sajt került. Ezért cserébe 1650 magyar forintot vontak le a kártyámról, ami a mostani árak mellett abszolút baráti. Pláne, hogy nem fukarkodtak a feltétekkel, és alapvetően a kiszállítós pizzák nem minden esetben a kedvenceim (a kemencében sült, vékonytésztás nápolyira esküszöm),  de ez a hely meggyőzött. A pizza hamar megjött, még bőven meleg volt, a csipős pizzaszósz jó választás volt (habár én bírnám, ha még erősebb lenne, de mások lehet nem), a négy különböző hús íze és karakterisztikája tökéletesen passzolt egymáshoz. A mennyiségről sokat elmond, hogy a négyből csak három szeletet bírtam megenni, a megmaradt negyedik pedig sütőben való melegítés után, tökéletes volt mai ebédnek. Nem az első, és biztosan nem az utolsó alkalom volt, hogy rájuk esett a választásom.

Párom salátát kért (lelke rajta), méghozzá Cézárt, ami tartalmazott zöldsalátát, olívát, uborkát, paradicsomot, kukoricát, hagymát, csirkemellet és olívabogyót. Kukoricát végül nem kért rá, és ezt a kérést az étterem figyelembe is vette, így anélkül hozták ki. Korrekt adag jött, a hússal sem spóroltak, ráadásul finom borsos fűszer került a zöldségekre, ami elmondása alapján feldobta az étel ízét. A saláta csupán 1.150 forintba került, ráadásul maradt is belőle, így ennyi pénzből ő is kétszer fog jóllakni. Egyébként a futár meglehetősen gyorsan, nagyjából 35-40 perc alatt ért ide, ami külön plusz pont, hogy nem kellett sokat várni a vacsorára.

Rengeteg étterem került nehéz helyzetbe, olyan helyek amiket a pandémia előtt imádtunk, ahol számos kellemes élményben volt részünk. Aki csak teheti, időnként bátran rendelje házhoz a vacsoráját, segítsük ezzel is a pécsi és Pécs környéki vendéglátósokat. Mi is ezt fogjuk tenni a jövőben, és igyekszünk mindegyik alkalomról beszámolni Önöknek, hogy könnyebben igazodjanak el a netpincér útvesztőjében.

Egy valami azért hiányzik a gasztro cikkekhez: kollégánk, Tünde fotói. Mert azt talán a kedves olvasó is észrevették, hogy nem én vagyok a világtörténelem legügyesebb fényképésze…