A pécsi önkormányzat szerdán jelentette be, hogy felmerült a koronavírus fertőzés gyanúja a város egyik idősotthonában. A lakók mellett a személyzet tagjait is tesztelték – derült ki mindezt az ATV Híradójából.

Úgy tudni az egyik teszt pozitív eredmény mutatott, éppen ezért az önkormányzatnak is lépnie kellett. Pécs alpolgármestere, Ruzsa Csaba az ATV Híradójának azt mondta hogy az idősotthon egyik lakóját kórházi vizsgálatra vitték, de az elszállítás előtt letesztelték. Ez, majd a kórházban végzett második teszt negazáví lett, a második kórházban végzett teszt mutatott azonban már pozitív eredményt.

Ezt követően a teljes protokollt életbe léptettük az idősotthon kisebbik telephelyén. Ez azt jelenti, hogy valamennyi lakót teszteltünk, csütörtökön megtörtént a teljes fertőtlenítés, valamint a kontaktkutatás-vizsgálat is.” – mondta.

Az ATV-nek Ruzsa egyébként azt nyiltakozta, hogy Komló polgármestere, Polics József is házi karanténba került, mert egy hozzátartozójának pozitív lett a tesztje.

(Nyitókép: Illusztráció)