Mikor reggel kitekintünk az ablakon, szomorú félhomály kacsint vissza ránk. A hajnal félhomálya még csak hagyján, de egyre gyakrabban vele jár a nyirkos, ködös idő. Nincs olyan ember, akinek ez a látvány ne okozna borús hangulatot egész napra. A borús hangulat aztán befolyásolja környezetünket, ráadásul ők is pont ezt látják. Most még hozzájárul mindehhez a vírushelyzet okozta bezártság. Vigyázat, a rosszkedv ragadós! Hogy mit tehetünk rosszkedvünk ellen? Sokat! Igyekezzünk optimistának lenni. Ezekben a napokban tegyünk kis cetliket lakásunk különböző pontjaira, lehetőleg olyan pontokra, ahol közlekedünk, és napközben láthatjuk őket, hogy mosolyt csaljanak arcunkra, jókedvet vigyenek mindennapjainkba. Néhány ötlet a kezdetekhez!

Első boldogságcetli: Ma is felébredtem, egészséges vagyok, családom van, nem vagyok egyedül. A mai nap legyen a háláé, hogy számomra mindez megadatott. Fontos, hogy van miért hálásnak lennem a mai napon is. Ma elkezdek írni egy optimista naplót! Csak a jó dolgokat írom le!

Második boldogságcetli: Ma egy szép napra ébredtem, mert Katalin (Emma, Zsófia, stb) névnap van és rengeteg virággal siető embert fogok látni körülöttem. Pláne, ha Katalin vagyok! Bármerre is tekintek mindenütt mosolyt keresek, ha nem látok, akkor majd én mosolygok. Azért is jókedvű leszek!

Harmadik boldogságcetli: Pontosan idesüt a nap, ha nem ma, akkor holnap. Ma pihen, de holnap ragyogni fog. Cetlim hátoldalára felírom a napsütéses napok számát, borús időben megfordítom és sok-sok dátumot találok rajta. Ez máris mosolyt csal az arcomra.

Negyedik boldogságcetli: Ma nem nézem a kereskedelmi TV-k híradóit, mert az egy horrorsorozat. Helyette megnézek egy vígjátékot, egy szép mesét, természetfilmet. Tragédiák mindennapi újra tárgyalását kizárom az életemből!

Ötödik boldogságcetli: Ma egy nagyon rossz, nehéz feladat vár rám, de reggel azonnal túl leszek rajta, így a napom későbbi része már kellemesen telik. Estére rég elfelejtem az egészet. Este nyugtázom, hogy ennek a kihívásnak is megfeleltem. Megállapítom, hogy mindez csak egy apró töredéke volt a napnak.

Hatodik boldogságcetlim: Ne csak óriási nagy feladatokat tűzzünk ki magunk elé, hanem kicsiket is. Ma lefogyok tíz dekát, új salátát kreálok össze és magamról nevezem el, varrok egy poháralátétet, kiteszek egy madáretetőt, sütök egy ötperces sütit. A kisebb mérföldköveket elvégeztem, holnap jöhetnek az egy számmal nagyobb feladatok, jöhet a folytatás!

Hetedik boldogságcetli: Újra itthon! Beszívom a lakásom megszokott, kedves illatát. Megiszom az első pohár otthoni vizet. Ma is valami finomsággal várhatom a hazaérkezőket! Szerintem nagyon örülnének egy meleg pirítósnak, forró teának, ragyogó, boldog molyosnak.

Nyolcadik boldogságcetli: Vár rám egy remek zuhany (fürdő)! Egy kis arcpakolás, és vele a finom illatok. Szeretem a finom illatokat! Szeretem a tisztaságot! Szeretem a felfrissülést! Szeretem a puha fürdőköpenyem!

Kilencedik boldogságcetlim: Itt az én finom, puha ágyam! Kellemes pihenés vár rám benne. Ma elalvás előtt olvasok egy fél órát. Nem tragédiát! Klasszikus, igényes regényt, hogy érezzem fontos vagyok önmagamnak és másoknak.

Tizedik boldogságcetli: Szuper jó életem van, még ilyenkor is, mikor odakinn köd van és szemerkél az eső. Milyen csodás is az éltető eső, kicsíráztatja a magvakat, növeli a gabonát, táplálja a patakokat, a patakok a folyókat, a folyók a tavakat. Nyáron lesz víz a Balatonban, ahol jót lubickolok a lágy habokban, égetem magam a forró napsütésben. Szeretem az esőt, mert élteti az életet!