Fotópályázatot hirdet Siklós önkormányzata Téli varázs címmel. A versenyen legalább öt kép átadásával bárki indulhat. – számolt be a hírről a siklosihirek.hu

A százezer forintos fődíjat vagy a polgármesteri különdíjat az kapja meg, aki a legkülönlegesebb módon mutatja be a téli Siklóst, az ünnepvárás legszebb pillanatait, az adventet, a karácsonyt, az évbúcsúztatást, a város mindennapjait, műemlékeit, turisztikai attrakcióit.

A képeket a varoshaza@siklos.hu e-mail címre kell küldeni november 29. és január 2. között. Manipulált képek nem indulhatnak a pályázaton, de ebbe beleférnek az olyan kisebb korrekciók, mint a színek, tónusok, vagy a fényerő beállítása.

A szabadfogású pályázaton a képek készítésének idejére, méretére vagy formátumára nincs megkötés, mint ahogy az eredeti állományt sem kell bemutatni. Az egyetlen kikötés, hogy legfeljebb öt képet várnak a bírálóbizottság tagjai, pályázatonként.

A munkákat egy háromtagú szakmai bírálóbizottság fogja értékelni január 6. után. A beérkező alkotásokból a Siklósi Térségi Könyvtár és Ismeretközpontban kiállítás nyílik.