Az Agrárminisztérium már közleményt is kiadott, amelyben kijelentik, hogy felmentették Nagy Jánost a munkavégzés alól, miután letartóztatta a Központi Nyomozó Főügyészség.

Keresztes Imre, a KNyF vezetője még a déli órákban közölte az MTI-vel, hogy korrupció erőteljes gyanúja miatt letartóztattak egy magas beosztású minisztériumi tisztviselőt. Az esti órákig nem lehetett tudni, hogy pontosan kiről lehet szó, de estére kiderült, hogy Nagy János az, akit bilincsben vittek el a nyomozók. Az Agrárminisztérium közleményt adott ki az ügyben:

“A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatali helyzettel visszaélésre irányuló hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást. Az ügy érintettje az Agrárminisztérium földügyekért felelős helyettes államtitkára, Nagy János. Nagy István agrárminiszter a mai nappal kezdeményezi a helyettes államtitkár felmentését a tisztsége alól. A minisztérium mindenben segíti az Ügyészség munkáját.”

Az ügy előzménye, hogy egy vegyes gazdálkodási tevékenységet végző, állattenyésztéssel is foglalkozó vállalkozó 2020 nyarán pályázati úton, állami támogatással szerette volna beindítani az üzletét. Ennek érdekében a gyanú szerint 5 %-os tulajdonrészt ajánlott egy magas rangú tisztviselőnek, hogy az segítse a pályázat elnyerését. A több száz millió forint vissza nem térítendő támogatással járó pályázathoz kapcsolódó ajánlatot az érintett elfogadta. A minisztérium esti közleménye egyértelművé teszi, hogy Nagy János helyettes államtitkárról van szó, aki tehát több tízmilliós nyereséget szerezhetett volna korrupció útján.

A Központi Nyomozó Főügyészség szerdán mindkét érintettet elfogta és elrendelte őrizetbe vételüket. A Magyar Hangnak a Fővárosi Törvényszék szóvivője, Szabó József Tamás csütörtökre ígért bővebb tájékoztatást, várhatóan aznap kerül sor a bírói végzésre is.

Forrás: Magyar Hang

Kép forrása: Youtube