Nos, a kozármislenyieknek nem kellett sokáig várniuk az adventi meglepetésre! December első hajnalára virradóra égből pottyan meglepetések várták az utazókat a város buszmegállóiban.

Egy kreatív ötletekkel megáldott lakótársunk plüss meglepetéseket helyezett el Kozármisleny buszváróiban, virágtartókban, ajtókban, lépcsőkön. A segíteni akarás, milyen találékonnyá teszi az itt élőket! Ilyen még nem volt, de reméljük jelen esetben eredményt hoz.

Az „ajándék” ugyanis felhívást rejt magában. A bájos plüssfigura arra kéri megtalálóját, hogy segítsen egy SMA betegségben szenvedő kisfiú családjának. Zsombor van jelenleg abban a helyzetben, hogy rövid időn belül meg kell kapnia a rendkívül drága kezelést, ami szükséges számára a lábra álláshoz, gyógyuláshoz.

Az ötlet mislenyi meghonosítóját, Szekér-Mihon Anikót kérdeztem a jótékonysági akció mikéntjéről.

„ Körülbelül két hónappal ezelőtt találkoztam Zsombor történetével a közösségi oldalakon. Ő egy gerinc eredetű izomsorvadásban szenvedő egyéves kisfiú, akinek csupán néhány hónapja maradt arra, hogy kétéves kora előtt megkaphassa a gyógyulásához szükséges génterápiát, amely 730 millió Ft-ba kerül. A család gyűjtésbe kezdett.  Kétgyermekes édesanyaként nagyon megérintett Zsombor problémája, és rögtön megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy segíteni szeretnék. Beszélgettem az anyukával, aki elmondta a lehetőségeket. Ekkor találkoztam ezzel az ötlettel, hogy plüssöket kellene elhelyezni országszerte minden városban bárhol, ahol csak lehet, kis levélkével együtt, azzal a céllal, hogy minél több emberhez eljusson Zsombor híre, olyanokhoz is, akik esetleg nem használják a közösségi oldalakat, vagy nem néznek TV-t, nem hallgatnak rádiót. Aki megtalálja a plüsst hazaviheti, innentől kezdve rá van bízva, hogy elutalja-e azt a 700 Ft-ot vagy sem. Ugyanis, ha egymillió ember adna 700 Ft-ot már meg is lenne az összeg. Fontos azonban, hogy ez nem kötelező.
A plüssök egy része saját, de több barátomtól, ismerősömtől kaptam néhány darabot. Ezekre rátettem a kis csomagot és kihelyeztem őket Kozármisleny forgalmasabb területein. Először úgy gondoltam nem fedem fel a személyemet ezzel az akcióval kapcsolatban, de többen jelezték, hogy adnának plüssöket, ekkor úgy döntöttem bemutatkozom, hogy meg tudjanak keresni és át tudják adni nekem a felajánlott plüssöket, hiszen minél többet tudok kihelyezni, annál több emberhez jut el ez a történet, szóval egyáltalán nem gond, ha lelepleződöm.  Mostantól folyamatosan várom a kis szőrmókokat, ráteszem a leveleket, és már viszem is kihelyezni. Sajnos Zsombornak még nagyon sok pénz hiányzik a vágyott összeghez, így még egy darabig folyni fog neki a gyűjtés, tehát én úgy gondolom, hogy még január végéig biztosan lehet találkozni Kozármislenyben a kis “égből pottyant” ajándékokkal.”
– kaptam a szerintem minden kérdésemre kielégítő választ a kozármislenyi égből pottyant ajándékok kihelyezőjétől, Szekér-Mihon Anikótól.

Tehát, aki az elkövetkezendő időszakban a város területén hasonló, bájos, az arcokra mosolyt csaló „Nem elveszett játék” – kal találkozik döntse el, hogy utalja vagy ott hagyja.