Összehangolt, trükkös módszert eszeltek ki mások mobiltelefonjának eltulajdonítása céljából a gyanúsítottak? Vagy éppen alkalom szülte a tolvajokat? Bárhogy is történt, már rendőrkézen vannak.

Ketten ellopták a telefonokat, majd azokat eldobták, végül egy harmadik megtalálta, és eltette a készülékeket. – olvasható a rendőrségi közleményben.

A szigetvári rendőrök két nőt és egy fiatalkorú fiút gyanúsítanak a bűncselekmények elkövetésével.

A nyomozók 2020. december 19-én 20 óra után pár perccel elfogták, előállították, majd kihallgatták gyanúsítottként azt a 21 éves helyi nőt Komlón, akinek elfogására a Szigetvári Rendőrkapitányság a körözését rendelt el. A gyanú szerint a nő 2020. szeptember 5-én délután fiatalkorú társával Gyöngyösmelléken, egy rendezvényről lopott el két mobiltelefont. A készülékektől azonban még aznap, a hazafelé tartó úton megszabadultak, mivel azokat a tulajdonosok keresni kezdték. Az eldobott mobiltelefonokat Kaposfőn, az út mellett látta meg egy 43 éves helyi nő, aki a készülékeket nem adta át a hatóságnak, hanem megtartotta azokat.

A rendőrök az eltulajdonított mobiltelefonokat megtalálták, majd lefoglalták. A 21 éves komlói nő, valamint 17 éves társa ellen lopás, míg a 43 éves kaposfői nő ellen jogtalan elsajátítás miatt nyomoz a Szigetvári Rendőrkapitányság. – olvashatjuk a rendőrség közleményében a police.hu oldalon.

Forrás: police.hu

Fotó: pixabay.com