A világ bármely pontján értékesíthető lesz az a fémtartályok gyártását szolgáló technológia, amelyre a Széchenyi 2020 program keretében több mint 233 millió forint uniós forráshoz jutott a Mérnök-Tér Kft. – olvasható az MTI ma hajnali közleményében.

A cég közleménye szerint a projekt összköltsége majdnem 518 millió forint, a vissza nem térítendő támogatás mellett 150 millió forint kölcsönt is igénybe vesznek a megvalósításához.


A rugalmas eljárás – mint írták – 79 százalékkal csökkenti a gyártási költséget, a gyártási idő pedig háromnegyed óráról akár 7 percre is rövidülhet.

A cég a projekt végeztével több mint százféle fémtartály sorozatgyártásával számol, amelyeket többek között az autó- és az élelmiszeripar is hasznosíthat. Alkalmasak lesznek többek között kipufogókba, szélerőművekbe, borászati edényeknek, és lakossági felhasználásra is.

A termékek mellett maga a technológia és a gyártósor is versenyképes lehet a világ bármely pontján – tették hozzá.

A Baranya megyei, mindszentgodisai székhelyű Mérnök-Tér Kft. adózott eredménye 2018-ban megközelítette a 18 millió, 2019-ben a 3 millió forintot. Forgalma ezalatt 104 millió forintról majdnem 150 millió forintra nőtt.

Mérnök-Tér Kft. Magyarország-i vállalat, székhelye: Mindszentgodisa. A cég főtevékenysége: Építészeti és szerkezeti fémek gyártása. A vállalat 2011. december 28-án alakult. Az alkalmazottak száma jelenleg: 12 (2020). A főbb pénzügyi adatai alapján, Mérnök-Tér Kft. értékesítés nettó árbevétele mintegy 42,02%- növekedést -t mutat. A vállalat összes eszközéről a következő trend megfigyelhető:0,29% növekedés. Mérnök-Tér Kft. árbevétel-arányos megtérülési mutatója (ROS) 15,12%- százalékkal csökkent 2019-ben.

Forrás: mti.hu, emis.com

Fotó: illusztráció, melynek forrása: pixabay.com