A rendőrség befejezte a vizsgálatot annak a helyi nőnek az ügyében, aki ittasan beült egy leparkolt autóba Mohácson, majd elhajtott. Haladása során egy kerékpárt is elsodort, végül egy oszlopnak ütközve állt meg. – írja a police.hu

Járművezetés ittas állapotban, közúti veszélyeztetés, valamint jármű önkényes elvétele bűncselekmények elkövetése miatt nyomozott a Mohácsi Rendőrkapitányság egy 39 éves helyi nő ellen. A megalapozott gyanú szerint a nő 2020. augusztus 7-én 18 óra körül Mohácson beült egy leparkolt autóba, majd a gyújtáskapcsolóban hagyott indítókulccsal elindította a gépkocsit, és elhajtott. Haladása során áttért az út bal oldalára, ahol elsodort egy kerékpárt, amelyen egy férfi támaszkodott. Ezt követően a nő az autóval nekiütközött a Széchenyi téren álló Fogadalmi Templom részét képező árkád egyik pillérének.

A gépjárművezetővel szemben a rendőri intézkedéskor felmerült az alkoholfogyasztás gyanúja, amelyet a nyomozás során kirendelt igazságügyi szakértő igazolt. A rendőrök a balesetben megsérült nőt kihallgatták gyanúsítottként.

A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.