Óvodás szülinapi bulira csapott le a rendőrség a németországi Hamelnben, amelyen megszegték a koronavírus-járvány miatt bevezetett járványügyi korlátozásokat. Az éber házmester beütésű szomszédok kedden délután riasztották a rendőrséget – írja a Der Spiegel a német rendőrség közleményére hivatkozva.

A rend mindig éber őrei szerencsére lecsaptak az illegálisan bulizó kis gézengúzokra, megbízható informátorunk szerint, többen is voltak köztük, akik kakaót fogyasztottak, valamint pilóta kekszet ettek.

Állítólag a résztvevők egy része elbújt a rendőrök elől, de még nem egyértelmű, hogy valóban előlük bújtak el, vagy csak bújócskáztak. Németország csúcs nyomozói dolgoznak már az ügyön, hogy kiderítsék ki volt a szervező, mi volt az indíték, esetleg mások is részt vettek-e az összejövetelen.

A születésnapi bulin tizenöt gyerek és tizenöt felnőtt vett részt, a kis 5 éves Hans – az ünnepelt – először azt hitte, hogy ez is a show része, reméljük, hogy a javítóintézetben átgondolja tettét, hogy milyen bűnt követett el, és milyen veszélybe sodorta a teljes német társadalmat a tettével.

A 4 éves Ilke – aki szintén ott volt a bulin, ráadásul maszk nélkül evett tortát – elmondta, hogy „najjon bánja a töjténetet” és kéri, hogy „jendőjbácsi ne tessék megbüntetni őt”.

A hír igaz, a szarkasztikus feldolgozás pedig a hír abszurditásának köszönhető.

kiemelt kép: illusztráció