Dr. Barkóczi Csaba független, ám a Fideszhez igen közelálló önkormányzati képviselő Facebook posztjában hívta fel a figyelmet arra, hogy a koronavírus-járvány miatti vészhelyzetet követően, Péterffy Attila egyik első dolga volt, hogy a Basamalom utcai volt Zsolnay focipálya területén lévő szemét- és építési hulladékokat elszállíttassa. Erre nem kevesebb, mint 31,5 millió forintot rakott félre az önkormányzat. Ami elsőre igen sok pénznek tűnik.

Ahogy Barkóczi fogalmaz:

„A 2020 novemberében beálló járványügyi vészhelyzet után Péterffy Attila egyik első intézkedéseként rendelkezett arról, hogy az önkormányzat számolja fel a szemét- és építési törmelék lerakatot a Basamalom utcai volt Zsolnay futballpálya területén. A döntésre Polgármester Úr 31,5 millió Ft-ot különített el, ami elég soknak tűnik – kis túlzással ennyiből akár óceánjárón is elszállíttathatná a felhalmozódott szemetet a Föld valamely túlsó csücskébe.Ennél is érdekesebb, hogy vajon miért volt ennyire sürgős Polgármester Úrnak – aki nem épp környezetvédő jellemvonásairól ismert – hogy a Közgyűlés megkerülésével saját döntési lehetősége jogán megtisztíttassa az értékes, Zsolnay Negyed közelében fekvő ingatlant? Kíváncsian fogjuk nyomon követni a polgári frakciószövetség tagjaival a terület sorsát; remélve, hogy a pécsiek adóforintjaiból ráköltött tízmilliókat követően (aminek ráadásul egyharmada önerő!) nem valamelyik Péterffy Attila baráti körébe tartozó üzletember érdekeltségébe kerül hamarosan a drága pénzért rendbe tetetett telek… ”

Persze a szemét elszállítása örömteli, ahogy a környezet megtisztítása is, de valóban nehéz elképzelni, hogy miért kerül ennyibe, hogy miért volt ilyen sürgős ez a döntés Péterffynek, a koronavírus-járvány elleni védekezés során.