Visszatérő lakói vannak annak a Berzsenyi utcai elhagyatott épületnek, melyet a helybéliek csak szellemházként emlegetnek. A környéket rendszeresen ellenőrzik ugyan a rendőrök, de a házban minduntalan megjelennek a hajléktalannak tűnő személyek.

A kialakult tarthatatlan állapotok miatt júliusban a Városgondnokság már rendet rakott az épület környezetében. Ezután a helyiek beszámolója szerint az állítólagos tulajdonos újból zsákokat illetve zöldhulladékot hordott az utcára.

A rendőrök szombat este is megérkeztek a romos házhoz, ahol egy hajléktalannal szemben intézkedtek, aki nem sokkal később a helyszínen elhunyt. Mint az utca egyik lakója beszámolt a Siklósi Híreknek, éppen hazatérő gyermekei is szemtanúi voltak annak a sikertelen újraélesztésnek, ami a ház előtt zajlott. Mint elmesélte, egy láthatóan rossz állapotban lévő férfit vezettek ki a házból a járőrök, mentő is érkezett hozzá, de azok hiába tettek meg mindent, a háromnegyed órán át tartó újraélesztés sajnos sikertelen volt. Mint mutatta, a szellemház előtt még másnap is ott sodorta a szél a korábban holttestet takaró nejlont és egy gumikesztyűt.

A szombati történésekkel kapcsolatban a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság elmondta a Siklósi Híreknek, hogy nem sokkal negyed hat előtt lakossági bejelentésre mentek a járőrök a Berzsenyi utca romos épületéhez, miszerint ott hajléktalanok tartózkodnak. A házban egy matracon fekvő férfit találtak, aki jelezte, hogy rosszul van. Mivel a ház kialakítása valamint a körülmények sem voltak alkalmasak arra, hogy ott a beteget ellássák, kivitték az utcára ahol átadták az időközben kiérkező mentőknek.

A férfi nem sokkal később életét vesztette. Halálával kapcsolatban eljárás nem indult, a területen a közrend és közbiztonság tekintetében egyéb intézkedésre okot adó körülmény nincs.

A helyiek nem tudják, mit tehetnek a hajléktalanok ellen, ha a tulajdonosok nem tartanak rendet használaton kívüli házuk környékén vagy nem zárják azt el illetéktelenek elől. A gyerekek itt bicikliztek még egy éve, de már azóta nem megyek ki velük amióta a hajléktalanok megszállták az épületet – panaszkodott a siklósi híreknek egy ottani lakó.

Az épület a nyilvántartó szerint fél tucat – köztük több siklósi – ember tulajdona és számos végrehajtás alatt áll, hamarosan elárverezhetik.