Jakab Péter, a Jobbik elnöke Facebook bejegyzésben üzent Orbán Viktornak, amiben jó pár keresetlen szóval is illette a miniszterelnököt.

Orbán Viktor még 90 napra kért rendkívüli felhatalmazást az ellenzéktől a járvány kezelésére hivatkozva, ezt bírálta Jakab, aki különösen az alábbi mondatot nehezményezte a miniszterelnöktől:

„az Országgyűlés politikailag elismeri a Kormány eddigi, a járvány megakadályozására tett lépéseit”.

Jakab szerint ezzel a mondattal Orbán csak azt bizonyítja, hogy nem a járvány kezelése fontos számára, hanem az elismerés. Hozzátette, hogy mikor legutóbb az ellenzék bizalmat szavazott neki, ezzel visszaélt és az alábbi intézkedéseket hozta:

  • Első lépésként átírta a választójogi törvényt.
  • Aztán alaptörvényt módosított, hogy a fideszes alapítványoknak juttatott százmilliárdok elveszítsék közpénz-jellegüket, magyarán alaptörvényi szintre emelte a lopást.
  • Közben bosszúhadjáratot indított az ellenzéki önkormányzatok ellen. Elvette az ott élők pénzét.
  • A Gazdaságvédelmi Alap milliárdjait nem munkahelyvédelemre költötte, hanem atlétikai stadionra, űrkutatásra, Budapest-Belgrád vasútvonalra, meg a haverok szállodáinak a felújítására. Mészáros vagyonát felhízlalta 400 milliárdról 500-ra, miközben a vendéglátósok a nagy semmire vártak majd egy évet.

Na, akkor lássuk, mennyire fontos a Fidesznek a vírus elleni küzdelem Orbán Viktor újra arra kéri az ellenzéket, hogy…

Közzétette: Jakab Péter – 2021. február 12., péntek