Szakadozott felhőzet lesz felettünk, határozottabban majd csak szerda napközben kezd el északnyugat felől csökkenni a felhőtakaró.

Egy átmeneti csapadékszünetet követően szerda hajnalban egy újabb, nem összefüggő csapadékzóna érkezik északnyugati irányból, amely gyorsan áthalad fölöttünk, de az északkeleti tájakon még este is eshet.

Általában esőre számíthatunk, de északon helyenként átmeneti ónos eső is előfordulhat, az északkeleti megyékben pedig végig havazás lesz a jellemző, ott éjfélig néhány centiméteres friss hóréteg is kialakulhat.

A többnyire mérsékelt déli, délnyugati szél szerdán nyugatira, északnyugatira fordul, megélénkül, egyes részeken meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és mínusz 5 fok között alakul, de az átmenetileg derült, szélcsendes, hóval borított tájakon ennél hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán jobbára 4 és 10 fok között várható, de északnyugaton egy-két fokkal enyhébb, északkeleten pedig több fokkal hűvösebb idő valószínű.