Egy évtizeddel ezelőtt már korszerűsítették az Empire State Buliding épületét, a környezetbarát, energiahatékony megoldásoknak köszönhetően azóta 40 százalékkal kevesebb energiára van szükség a működtetéséhez – értesült a hvg.hu.

Azonban az épületet birtokló Empire State Realty Trust (ESRT) ingatlankezelő itt nem állt meg. Az ikonikus Empire State Building, ami az 1930-as évek óta Manhattan ékköve, új szerepben vonul be az építészet történetébe: most már 100 százalékban megújuló energiával működik – számolt be a hírről a Thehill.com.

Az ESRT a héten azt is bejelentette, hogy 3 éves szerződést kötött a Green Mountain Energy-vel annak érdekében, hogy teljes kereskedelmi ingatlan-portfólióját megújuló szélenergiával működtesse.

Dana Robbins Schneider, az ESRT energiaügyi és fenntarthatósági igazgatója a lapnak elmondta, hogy áttérnek megújuló energiára az összes általuk kezelt ingatlanban New York állam területén, és egy további közvetlen energiaszerződéssel a Connecticut-i ingatlanjaikban is.

Az ESRT több mint 10,1 millió négyzetméternyi ingatlant irányít, amelyek mindegyike megújuló energiával működik majd a következő három évben. Ez a váltás mintegy 240 ezer tonna szén-dioxid-kibocsátást takarít meg a légkörbe való bejutástól. Ez megfelel annak, mintha az összes New York-i háztartásban egy egész hónapon át senki sem kapcsolná fel a világítást.

Ráadásul az ingatlankezelőnek is megéri zöldebbre váltani: a lap információi szerint az első év alatt több mint 800 ezer dollárt takarítanak majd meg ezzel.