A narancs.hu online felületén olvasható, hogy akár heteken belül kézbe vehetnek a pécsiek egy új,  ingyenes hetilapot. Az országosan több százezer példányban megjelenő újságot hetenként fogják eljuttatni a pécsi postaládákba. A Mediaworks Zrt. hetilapjai elsősorban több olyan nagyvárosban kerülhetnek majd az olvasók kezeibe, ahol a Fidesz veszített a 2019-es önkormányzati választáson.

Egyenlőre annyi tudható, hogy az ingyenes, színes, hetente megjelenő lap Pécsett, Szekszárdon, Dunaújvárosban, Tatabányán, Hódmezővásárhelyen, Szombathelyen, Salgótarjánban, Egerbe, Miskolcon, Nagykanizsán jelenik majd meg.

A 24 oldalas hetilap az információk szerint három részre tagolja a tartalmát: Így az olvasók a lap által hozzájuthatnak a helyi hírekhez, egy, a központ által gyártott bulvártartalomhoz, és természetesen az elmaradhatatlan reklámokhoz.

A tervezett országos lapcsalád központi szerkesztőségének vezetői várományosa közt tartják számon Pósa Árpádot, a Magyar Nemzet korábbi főszerkesztő-helyettesét. Őt tartják a legesélyesebbnek a posztra, mert a narancs.hu szerint eddig is fegyelmezetten helyt állt bárhová is vezényelte a Mediaworks.

Tehát az eddig kilenc városba szánt, „City” néven induló, több százezer példányszámban készült, központilag szerkesztett újságot vidéki, ellenzéki vezetésű várásokba szánják.

Forrás: naramcs.hu, hirnavigator.hu

Fotó: pixabay.com