A nyitási döntésben számítanak a konzultáción kapott válaszok

Európában és Magyarországon is a koronavírus az egyik legfontosabb probléma, tehát ez az, amit meg kell oldani. Az, hogy sikerült megfékezni a járvány nagy tombolását, annak köszönhető, hogy  a magyar emberek betartották a járványügyi szabályokat.

A vége fele közeledünk a járványnak, már van mivel védekezni, de mivel még továbbra is emelkedik a fertőzöttek száma, megérkezett a harmadik hullám, így egyelőre a szabályok feloldása nem fog bekövetkezni. Március 15-ig a kormány a szabályokat változatlanul fenntartja.

Ha elérkezik a nyitás pillanata mindenképpen figyelembe fogják venni, a nemzeti konzultáció eredményét, éppen ezért arra kérnek mindenkit, hogy töltse ki a kérdőívet, hogy ténylegesen egy konszenzusos megoldás szülessen.

Magyarországon van a legtöbb vakcina, az elkövetkező hetekben fel fog gyorsulni az oltások beadása.

Radikális nyitásra is lehetőség néz ki március 15 után

A március 15 utáni helyzetről, hogy lesz nyitás, vagy további hosszítás lesz, azt majd  a számok függvényében fogják eldönteni. A kormány célja az, hogy minél hamarabb tudják újraindítani az országot biztonságosan – válaszolta egy kérdésre.​2,5-3 millió oltást kell beoltani, hogy akik életükben is fenyegetettek, a koronavírus miatt védettek legyenek. Ha ez megtörténik, akkor radikális nyitásra lesz lehetőség.

Azt is elmondta, mivel a kijárási tilalom korlátozza az emberek életét, így valószínűleg azt fogják legelsőként feloldani.

Március elsejétől fogják megkapnia postai úton azok a személyek,az oltási igazolást, akiket már beoltottak. Pillanatnyilag a kártyával annyit tud bizonyítani, hogy ő már védett, így felmentést kap a karanténkötelezettség alatt.

Fontos tudni, hogy egyelőre nincs döntés, milyen más jogosultságot biztosít majd az igazolás – válaszolta.