Kompolt polgármestere a napokban került be az országos hírekbe azáltal, hogy a születésnapi buliján egy meztelen nő testén szolgálták fel a tortát. Az esetről Tibi atya is írt, méghozzá meglehetősen kemény stílusban. Mi azonban érdekesnek tartjuk a bejegyzést, ezért változtatás nélkül osztjuk azt meg. Íme:

„Mi minden sűrűsödik össze Balázs Zoltán kompolti polgármester partyfotóján!

Egy rémesen proli, infantilis kistérségi tahó épp a hatalmán élvezkedik, a többieknek meg annyira tetszik a szomszéd faluból importált rászoruló tinilány, akit még nem fedezett fel magának az amatőrkamerás ipar, amennyire szeretnének hétfőtől is pozícióban maradni. A dübörgő Kis Grófót halljuk pusztán attól, hogy a képet nézzük. Átlag hétvége lehet.

De Kompolt tisztelt elöljáróságából nem emelkedett egyetlen ősz bárd sem az ajtó megől, aki a gyereket fotózás előtt kivezette volna onnan? És egyáltalán: melyik megfelelési kényszeres hivatali csicskának jut eszébe lenyomni a meglepetésszámot, ha látja, hogy ott a gyerek a társaságban?

Ez kép nem csak és nem elsősorban a perverziót ábrázolja, noha azt is. Hanem a szolgaságot. Ebben a retkes krimóban egyetlen ember nem volt, aki félbe merte volna szakítani őméltósága játékát, akár csak addig, hogy a gyereket kivezesse. Nem fog zavarni, már elég nagylány. Tölthetek egy kis pezsgőt, polgi?”