A kormányzati intézkedések irányelveit követve március 26-ig zárva tartanak a pécsi szolgáltatók ügyfélszolgálatai.

Pétáv Pécsi Távfűtő Kft.

A Pétáv ügyfelei a távhőszolgáltatással kapcsolatos ügyeiket telefonon, e-mailben, vagy a társaság online ügyfélszolgálatán intézhetik. Telefonos ügyintézés és hibabejelentés: 72/503-402 A telefonon hétfői, keddi, szerdai napokon 8 órától 15 óráig, csütörtökön 7 órától 19 óráig, péntekenként pedig 8 órától 12 óráig érhetik el. Telefonos hibabejelentés: minden nap 0 és 24 óra között. A Pétáv kéri az ügyfeleket, a lakáson belüli hibát abban az esetben jelentsenek be, amennyiben az élet- vagy vagyonbiztonságot veszélyeztet. Ilyenkor a lehető leggyorsabban megkezdik az elhárítást. Elektronikus levelezési cím: ugyfelszolgalat@petav.hu, e-ügyfélszolgálat: ugyfelszolgalat.petav.hu

Biokom és a Dél-Kom NKft.

Előreláthatólag március 26-ig szünetel a személyes ügyfélfogadás aszolgáltatók ügyfélszolgálatán.

  • levelezési cím: 7632 Pécs, Siklósi út 52.
  • e-mail-címek: ugyfelszolgalat@biokom.hu; parkolas@biokom.hu
  • a Biokom esetében ezek a számok hívhatók hétfőtől csütörtökig 8.00–16.00, illetve pénteken 8.00–14.00-ig: 72/502-101; 72/502-111; 72/805-385
  • a Dél-Kom esetében a postacím: 7602 Pécs, Pf. 176.
  • a call center száma: 72/805-410
  • központi elektronikus levélcím: delkom@delkom.hu

Ez idő alatt a hulladékszállítás és a lomtalanítás a megszokott rendben működik tovább, a hulladékudvarok pedig a szokásos rend szerint vannak nyitva. A hulladékudvarokban és a kökényi telephelyen azonban a zsákos komposzt értékesítése szünetel.

A Pécsi Köztemető, Siklósi út 43.

A Pécsi Köztemető személyes ügyfélszolgálata kizárólag temetéssel összefüggő ügyintézés kapcsán működik, előzetes időpontfoglalást követően. Minden egyéb ügyintézés (sírhelymegváltás, sírgondozás) csupán telefonon és e-mailben történhet. A személyes ügyintézésre előre foglaljanak időpontot és csak különösen indokolt esetben keressék fel személyesen az ügyfélszolgálatot. A teljes körű temetési szolgáltatás ügyintézése történhet online (elektronikus) módon. Az online ügyintézés iránti kérelmet e-mailben a temetopecs@temetopecs.hu címen terjesztheti elő, vagy szándékát jelezheti a 72/805-440-es és a 72/805-445-ös telefonszámokon. A temetés ügyintézése során az intézőkhöz családonként legfeljebb 2 fő mehet be, kizárólag szájmaszkban (ügyfélirodák, ravatalozók, toalett), az épületen belül nem lehet várakozni. A kézfertőtlenítés belépéskor biztosított. A hozzátartozók és a cég munkatársai egészségének védelme érdekében az asztalokon átlátszó műanyag védőfalakat helyeztek ki.

Tettye Forrásház Zrt.

Zárva marad a Búza téri közös ügyfélszolgálati iroda. Az előrefizetős kártyás vízmérők feltöltésére – szigorú egészségvédelmi intézkedések mellett – szűkített idősávban, hétfőtől péntekig 9.00–10.00 között továbbra is lehetőség van. A nyomtatványokat, iratokat levélben (7602 Pécs, Pf. 33), vagy e-mailben várják (uszi@tettyeforrashaz.hu), a víz- és szennyvízszolgáltatással kapcsolatos ügyek intézése telefonon, elektronikusan biztosított.

  • ügyfélszolgálat: 80/811-111, 72/421-700 (hétfő, kedd, szerda, péntek: 8.00–14.00, csütörtök: 8.00–20.00)
  • műszaki hibabejelentés: 72/421-799 (0–24 óráig)
  • online ügyfélszolgálat: tettyeforrashaz.hu/uszi

A leolvasás, a bekötési és mellékvízmérő-csere, szakszerűségi vizsgálat nem áll le, a szakemberek az óvintézkedéseket betartva, maszkban keresik fel a felhasználási helyeket – az elkövetkező hetekben főként a családi házas övezeteket. Ha valaki a járvány miatt mégsem szeretné beengedni a leolvasót, vagy a mérőcserére érkező szakembereket, gond nélkül megteheti: ezt jelezni kell a társaságnak telefonon vagy e-mailen (80/811-111, uszi@tettyeforrashaz.hu; merocsere@tettyeforrashaz.hu). Az elhalasztott mérőcseréket később pótolják, elmaradt leolvasás esetén pedig az ügyfél becsült számlát kap (ha a számlán szereplő aktuális leolvasási időszak végéig nem jut el mérőállás cégünkhöz). Ebben az időszakban nem követi kötbér, ha zárva marad az ajtó. Mikor esedékes a leolvasás? A számlán, a cég weboldalán, vagy a társasházi plakáton ellenőrizhetjük, az e-mail-címmel rendelkező, regisztrált felhasználók automatikus értesítést kapnak.

Pécsi Vagyonhasznosító Zrt.

A társaság továbbra is azt kéri ügyfeleitől, hogy elektronikus, telefonos, illetve postai úton intézzék ügyeiket az alábbi elérhetőségeken:

  • e-mail cím: pvh@pvh.hu
  • telefon: 72/801-801
  • postacím: 7603 Pécs, Pf. 158

Jövő vasárnapig piacként működik a pécsi Vásártér és:

  • kizárólag a zöldséget-gyümölcsöt
  • füstölt árut
  • nem helyben sütött pékárut
  • palántákat, növényeket árulók pakolhatnak ki
  • a büfék csak elvitelre árusíthatnak
  • autókereskedők nyitva tarthatnak a vásártéren