A Bahír eddig is fontosnak tartotta, hogy ezekben a nehéz időkben segítse a vendéglátóhelyek fennmaradását azzal, hogy a különböző jeles ünnepek alkalmából kínált ételkülönlegességekről összefoglaló cikket írjon. Így az olvasóink – amennyiben erre igényt tartanak – szabadon dönthetnek afelől, hogy melyikük szolgáltatását kívánják igénybe venni, ha nem szeretnék az ünnepek előestéjét a tűzhely előtt tölteni. Ezúttal a Húsvéti menüket néztük végig Pécsett és Pécs környékén!

Mr. Remy Gyros:

Bár maga a vendéglátóhely nem lesz nyitva az ünnepek alatt, de – mint ahogy azt már megszokhattátok, Mészáros Csabi egyedi táljai ezúttal is várnak mindenkit. A Húsvéti Johny Joker névre hallgató tál tartalma ezúttal cordon csirke, pleskovica, ajvárral, tükör tojással, házi főtt sült sonkával, rántott sajt, házi kemencés burgonya és sopszka saláta. A 4 személyes tál ára 9.990 forint. Az átvétel időpontja 2021.04.03. 12 és 14 óra között van. A hirdetésben azt olvastam, hogy még 11 tálat lehet kérni, és ki tudja, azóta mennyi fogyott el, szóval érdemes sietni mindazoknak, akik innen szeretnének rendelni. Telefonszám: 06205100317

Pezsgőház étterem:

A Pezsgőház étterem kínálatában húsvéti bárányételek és hagyományos fogások széles repertorája található meg. A bárányételek között a bárányköfte, a báránypörkölt és a bárányragu is szerepel, de a sült kacsacomb vagy a fokhagymás-szaftos sertéskaraj sem hiányozhat a kínálatból. A levesek közül különlegességnek számít a shorba (algériai bárányragu-leves) is. Az édesszájúaknak is kedvez a hely három különböző desszerttel. Az előételek és a desszertek 900 és 1.290, a főételek 1.990 és 4.990 forint között találhatók. Kiszállításuk nincs, de 5.000 forint feletti rendelés esetén ingyenes parkolást biztosítanak. Ezenkívül a Pezsgőház étterem is kínál elvitelre tálakat, hagyományos (12.900 ft) és gourmet (14.900 ft) összeállításban, viszont erre már csak holnap délig van lehetőség. Erről bővebben itt találtok információt.

Tenkes csárda

A Tenkes Csárda húsvéti kínálata a cikkem írásával szinte egyidejűleg került fel az oldalra. Az ételek listája két hagyományos halas fogással, a drávai halászlével és a harcsapaprikással kezdődik, de a tartalmas levesek kedvelőire is gondoltak, így a Tenkes gulyás és a zsályás orjaleves sem hiányozhat a kínálatból. A főételek között az abált libamáj, a göngyölt malac és a ropogós tanyasi kacsacombok kaptak helyet. A megrendelt ételeket kiszállítják, vagy átvehetők. Részletekért az alábbi telefonszámokon lehet érdeklődni: 06 72 424-057, 06 20 589 6052.

Marica étterem

A Marica étterem a szokásos menüi mellett egy négyfogásos menüvel készül Húsvétra. Előételként füstölt csülök pástétom kerül az asztalra retekkel és újhagymával. A leves borleves, házi diós fonott kaláccsal. Főételként Lassan sütött bárány oldalast kínálnak, bárány májával töltött dagadójával, fokhagymás vesével és provence-i burgonyával. Aki pedig ettől nem telítődik el, az desszertként túrós, meggyes, mogyorós tortácskát kóstolhat, sós karamellel. Rendelhető a Rendelhető: +36 20 252 12 99-es, vagy a 06 72 424 814-es telefonszámon, de a Netpincér felületén is megtalálható.

Piros Talicska Csárda

A korábban már bemutatott étterem Húsvétra a szokásos menüi mellett egy különleges kétszemélyes tállal is készül. Ennek tartalma a következő: Károlyi saláta, zöldsaláta, füstölt főtt tarja, sonka, kaszinótojás, tormakrémmel töltött paradicsom, sült rozmaringos bárányoldalas. A valószínűleg kettőnél több személy jól lakatására is alkalmas tál 6.790 forintba kerül. Előrendelni (kötelező az előrendelés) a 06203164000-as számon lehet.

Bagolyvár Vendéglő és Fogadó

A Bagolyvár étteremtől megszoktuk, hogy széles ünnepi repertoárral készül, és ez most sincs másként, komplett menüsorok állíthatók össze a kínálatból. Itt is szerepel a halászlé (konkrétan a kopácsi halászlé hagyományosan vagy vegyes halból), de a hagyományosabb levesek kedvelői is választhatnak a hús- a borjúragu leves és a babgulyás között. Halból sosem elég alapon akár fogasból készült brassóit is rendelhetünk, de a töltött káposzta, a vadpörkölt és a csirkepaprikás megtalálható az ünnepi étlapon. De akik többen vannak, azok számára a vegyestálak nyújtanak opciót. A sonkatál hagyományos húsvéti hidegtál-alapanyagokból készül, de a rántott ételek kedvelői is megtalálják a maguk kedvenc tálját, a lakoma-tál pedig már olvasva ízorgiának tűnik. A desszertek kedvelői a sós karamellás madártej mellett a szokásosnak mondható réteseket is választhatják. Árak tekintetében a levesek 8-900, a főételek 2.000-3.200, a tálak 4-7.000, a desszertek 490-600 forint között vannak. További részletek a hely Facebook-oldalán.

Tettye vendéglő

Szokásos menüi mellett a Tettye étterem is készül pár húsvéti különlegességgel. Az egyik egy klasszikus húsvéti ételekből álló vegyestál, a másik pedig egy négyféle bárányos ételből álló választék, egy levessel (bárányragu leves) és háromféle főétellel (van bennük báránycomb, báránysült, de bárányhús-pogácsa is). A vegyestál 4.500 forintba kerül, a leves 1.200, a főételek 5.200 forintba, azonban az elvitelre rendelt ételek árából Húsvétkor 25 % kedvezményt adnak. A részletekkel szintén a hely Facebook-oldalát keressétek!

Maláta Bisztró

Az Újévhez hasonlóan most is egyedi ételkínálattal készül az ünnepekre a Maláta Bisztró! A húsvéti hidegtál itt is része az ételkínálatnak, és a Tettye étteremhez hasonlóan itt is bárányragu leves található, de a nagy étvágyúaknak kétszemélyes báránycsülök-tállal is kedveskednek. De tartalmaz még az egyszeri étlap háromféle főtt füstölt csülökből készült ételt, az édesszájúaknak pedig túrógombóc vagy kávés panna cotta mogyorós grillázzsal is kerülhet az asztalára. A hidegtál 4.890 forintba kerül, a többi étel 1.690 és 6.690 forint közötti összegekbe kerül, a desszertek 990 és 1.190 forint közötti összegbe. Átvétel és kiszállítás Húsvét két napján 11 és 13 óra között történik. Ugyanakkor már csak holnap van előrendelésük, úgyhogy siessen, aki innen szeretné beszerezni a menüjét! Ezt a +36 70 5131962-es számon lehet megtenni.

Cikkünk ezúttal is folyamatosan frissül, ha további ajánlatok kerülnek fel. Amennyiben látsz olyat, ami szerinted megjelenítésre érdemes, írd meg az info@bahir.hu e-mail címre!