A Pécsi Tudományegyetem latin nevéről elnevezett Universitas Quinqueecclesiensis Alapítvány sorsáról is döntött a kormány. Milliárdos részvényeket nem, de néhány garázst és irodákat azért kap a modellváltáson átesett PTE. A Corvinus vagy a Semmelweis valamivel jobban járt, utóbbi 90 milliárd forintnyi értékű részvényt kapott. A tokaji egyetem is részvényeket kapott,

A PTE összesen 34 ingatlannal gazdagodik, van köztük pár nyaraló, néhány pécsi lakás, lakóház, TV- és rádióadó, kollégiumok. A teljes lista itt tekinthető meg. Szeged is hasonlóan járt, mint Pécs, részvényeket ők sem kaptak, ingatlant annál inkább. Hogy ezek az ingatlanok milyen állapotban vannak, mennyit érnek, melyiket lehet hasznosítani, azt egyelőre nem tudni. Pécs egyébként még mindig jobban járt, mint például az Óbudai Egyetem akik néhány üres telket kaptak összesen.

 Az intézmények által használt ingatlanok mindegyik esetben az egyetemek tulajdonába kerülnek azzal a feltétellel, hogy eladásuk esetén a bevétel csakis a saját infrastruktúra fejlesztésére használhatók, fenntartásra nem. Ez a feltétel egyébként minden vagyonelemekhez juttatott egyetemre és alapítványra egyaránt vonatkozik.

Megérte a modellváltást?