Életének 75. évében elhunyt Dr. Vókó György, az Országos Kriminológiai Intézet Igazgatója, a Legfőbb Ügyészség egykori osztályvezetője, a PTE és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanára.

Vókó György 1946 szeptember 23-án, Magyaregregyen látta meg a napvilágot. Általános iskolai tanulmányait szülőfalujában végezte, míg középiskolás éveiben Pécsett, a Nagy Lajos gimnáziumban tanult. Jogi tanulmányai 1974-ben végezte el a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. Két évvel később a jogi szakvizsgáját is letette.

1977-től dolgozott ügyészként, 1978-tól büntetés-végrehajtási területen tevékenykedett. 1992-ben a Büntetés-végrehajtási Törvényességi Felügyeleti és Jogvédelmi Önálló Osztály vezetője lett és 20 éven keresztül ott dolgozott. 2012-től a Legfőbb Ügyészség tudományos kutatóműhelyének a vezetőjeként, valamint az Országos Kriminológiai Intézet igazgatójaként tevékenykedett.

Vókó György élete során közel 300 publikációt írt, többségében a büntetés-végrehajtás területén. Kiemelt kutatásai területei között a büntetés-végrehajtás törvényessége, a fogvatartottak jogai és a szabadságvesztéssel nem járó szankciók alkalmazása is szerepelt. Tudományos és szakmai tevékenységére tekintettel 2011-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét is kiérdemelte.

Oktatóként 1994 és 2013 között a Pécsi Tudományegyetemen, 2004-től pedig a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen tevékenykedett. A hallgatók szerették a felkészült, gyakorlatorientált előadásait. A vizsgákon is az alapos, ám humánus és jó szándékú stílusával vált közkedveltté tanítványai körében.

Polt Péter legfőbb ügyész rendelkezése alapján az ügyészi szervezet saját halottjának tekinti Vókó Györgyöt. Az egykori oktató haláláról a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara, valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kara is megemlékezett.