Hétfő éjjel északnyugat felől egy MARKÁNS HIDEGFRONT éri el térségünket.Az északnyugati szél megerősödik, és főképp záporos jelleggel elszórtan esőre kell készülnünk.

Kedd reggel kisebb csapadékszünet várható, de az szél élénk lesz. A hőmérséklet rohamosan csökkenni kezd, reggelre már csupán 4-5 fok lehet. Késő délelőttől kiterjedt csapadékmező alakul ki, így megnyílnak az ég csatornái. Elsősorban eső lesz a jellemző, de ahogy szivárog be a hideg térségünkbe, úgy főképp a Mecsek környezetében havas eső, a Mecsek magasabb pontjain (Állatkerttől felfelé) AKÁR havazás is kezdődhet!

Délután már csupán 3-4 fok között alakul a hőmérséklet. Az északi szél továbbra is élénk lesz! Továbbra is csapadékos időnk lesz, jelentős mennyiség, akár 10 mm-t meghaladó is hullhat. Főképp a Mecsek magasabb pontjain AKÁR összefüggő hóréteg is kialakulhat, mely javarészt nedves tapadó hó fog jellemezni. Este ahogy csökken a hőmérséklet, és ahol átmenetileg intenzívebb a csapadékhullás, ott olvadozó lepelnyi (1 cm alatt) hó összejöhet!

Köszönjük az előrejelzést a Meteo Mecseknek!