A kozármislenyi családok a Pannon Televízió Facebook oldaláról értesülhettek az örömteli hírről, hogy az éppen felújítás és bővítés alatt álló Janikovszky Éva Általános Iskola ajándék befőzőautomatával gazdagodott az elmúlt napokban.

A Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány és a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége 2016 óta szervez jótékonysági programot, melynek keretén belül többek között már Pécsen is részesülhettek intézmények és szervezetek befőznivaló készülék ajándékozásában.

A projekt keretén belül a Kozármislenyi Janikovszky Éva Általános Iskolába is került egy a befőzőautomatákból. Az átadáskor az általános iskola igazgatónője Varga Éva elmondta, hogy örülnek az ajándéknak és hamarosan be is üzemelik a készüléket, melyhez egy receptkönyv is járt.

Április 19-től megnyitják kapuikat az iskolák és a diákok már azonnal meg is ismerkedhetnek a befőzőautomatával. Az átadó ünnepségen Varga Éva elmondta, hogy jelenleg ugyan felújítások zajlanak a kozármislenyi általános iskola területén, de rövid időn belül megfelelő helyre kerül az ajándék. Ugyanis a felújítás keretében többek közt kialakításra kerül egy tankonyha is, ahol a diákok hasznos, a mindennapi háztartási teendőkkel ismerkedhetnek. A teafőzéstől a befőzésig tervezik a gyerekeket bevezetni a főzés tudományába. A befőzőautomata mellett az igazgatónő ígéri, hogy a kozármislenyi iskolába járó fiúk és lányok a gyümölcsök és a zöldségek télire való befőzésének többféle módjával is megismerkedhetnek a készülő tankonyha

A lekvárkészítő, aszaló és ivólé készítő berendezések a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány és a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége kezdeményezésének keretében kerülhetett a kozármislenyi intézménybe.

Fotó: pixabay.com