Tizennégy fővárosi kortárs galéria kiállításai, rendhagyó galériatúrák és tárlatvezetések várják a 7. Gallery Weekend Budapest látogatóit június 18. és 20. között.

A Gallery Weekend Budapestet a Kortárs Galériák Egyesülete idén „A kortárs művészet engem kifejez ki” mottóval rendezi meg. „A pandémia idején még inkább felértékelődött önmagunk megértése, az érzékelés és ezáltal az egyediség fogalma. Többek közt ezekbe az alapvető értékekbe enged betekintést az idei esemény 14 kortárs galériája is” – közölték az MTI-vel a rendezvénysorozat szervezői.
Mint kiemelték, az acb Galéria, a Deák Erika Galéria, az Einspach Fine Art & Photography, a Glassyard Galéria, az Inda Galéria, a Kálmán Makláry Fine Arts, a Kisterem Galéria, a Knoll Budapest Galéria, a MissionArt Galéria, a Molnár Ani Galéria, a MyMuseum, a TOBE Galéria, a Várfok Galéria és a Viltin Galéria ezúttal is ingyenesen látogatható kiállításokkal várja a látogatókat.
A résztvevő galériák ezen felül rendhagyó tárlatvezetésekkel, programokkal és napi két alkalommal ötféle galériatúrával készülnek. A túrák előzetes bejelentkezés után fogadják a legfeljebb 10 fős csoportokat; a szervezők a járványügyi előírások figyelembe véve alakítják a programokat – hangsúlyozza a közlemény.
Az eseménysorozat részletes programja a https://hu.galleryweekendbudapest.com honlapon lesz olvasható.

Forrás: mti.hu

Fotó: facebook.com/galleryweekendbudapest