A település a Bükkösdi-völgy bejáratánál található, 20 km-re Pécstől és 16 km-re Szigetvártól.

A Szentlőrinci járás

A Szentlőrinci járás Szentlőrincen található, hozzávetőlegesen 28 243 hektár területtel, mintegy 15558 háztartás lakosságával és körülbelül 6086 házzal. Népsűrűsége 55 fő négyzetkilométerenként. A teljes területén 21 település található, és 57 településrésszel kapcsolódik hozzá.

Nevezetességei

Esterházy-kastély: Az 1718-ban épült Esterházy-kastélyt műemlék védi, azonban régóta elhanyagolták. 2006-ban felújították, és azóta városházaként működik.

Koncz–Brantner-ház: A 18. században épült a kastély tisztviselőinek rezidenciájaként. A Munkácsy Mihály utcában található, a 6-os főút sarkán. Ez egy védett épület. Eleinte lakóhelyként, majd magánmúzeumként szolgált. A múzeumi rész az országban egyedülálló, a 19–20. század fordulójának polgári lakáskultúráját bemutató gyűjteménnyel rendelkezik.

Magtár: Az épületet hosszú ideig cipőgyárként használták a 6-os főút északi oldalán, amely 1762-ben készült el a kastély magtáraként, és azóta átalakították, és ezáltal elveszítette monumentális jellemzőit.

Iskolaépület: A település első iskolája 1795-ben épült, több bővítés vagy átépítés után. A jelenlegi formáját 1907-ben nyerte el, és emlékmű is védi. Néhány évvel ezelőtt felújították, azóta itt működik a kulturális központ.

Katolikus templom: 1718-ban épült és barokk stílusú. Feltűnő látványosság a török ​​medencéből átalakított szent víztározó. Orgonája a pécsi Angster József műve.

Református templom: 1935-ben épült és 1937-ben szentelték fel a Szent Imre és a Munkácsy Mihály utca sarkán. Az országban ritka építészeti stílusban (erdélyi vártemplom) készült.