Az operatív törzs keddi tájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos adott tájékoztatást arról, hogy milyen módon juthat hozzá a védettségi igazolványhoz még nem kézbesítették, de már jogosult rá.

Müller Cecília elmondta, hogy a védőoltások nagy ütemben történő beadása miatt előfordulhat, hogy az oltópontokon, az egészségügyi szolgáltatóknál, illetve a praxisokban a védőoltások beadásának rögzítése késhet. Az igazolvány legyártását pedig csak a rögzítés után kezdhetik meg.

Aki még hetekkel a védőoltás beadása után sem kapta meg postai úton a védettséget igazoló kártyáját, az alábbiakat teheti:

  • az ügyfélkapun keresztül keresse meg a “koronavírus elleni védettségi igazolással kapcsolatos ügybejelentés” menüpontot, és egy elektronikus űrlap segítségével jelezheti a problémáját. 
  • Ugyanez megtehető – időpontfoglalás után – a kormányhivatalokban az ügyfélszolgálati munkatársaknál.

Ahogy már korábbi cikkünkben megírtuk, amint a beoltottak száma eléri a 4 milliót, a kormány ismét lényegesen enyhít a jelenlegi korlátozásokon. Az enyhítés után a legtöbb szolgáltatást, mint például a szállodák igénybevételét, szabadídős létesítmények látogatását azonban csak a védettséget igazoló kártyával lehet igénybe venni.

Újranyitás újabb lépései 4 millió beoltottnál