Ismét sajtótájékoztatót tartott az operatív törzs, amiből kiderült, hogy május 10-től elkezdik oltani a 16-18 éves korosztályt, holnaptól az itt élő, de magyar TAJ-számmal nem rendelkezők külföldi állampolgárokat, és hamarosan engedélyezik a 12-15 évesek számára is, hogy felvegyék az oltást.

Várhatóan holnap megnyílik az oltást a TAJ-szám nélküli, külföldi személyek oltása is. Járványügyi szempontból fontos lépés, mivel a vírus nem válogat. Bőségesen van vakcina, már mindenki számára lehet biztosítani oltást.

A 16 és 18 év közötti fiatalok már regisztrálhatnak a védőoltásra, május 10-e után szeretnék megkezdeni az ő oltásukat. Számos szolgáltatást csak ezek után tudnak igénybe venni, illetve az ő védettségük is ugyanolyan fontos.

Jó hír, hogy a csökkenést követő stagnálást lehet tapasztalni az új fertőzöttek számában.

Kedden 334 ezer Pfizer vakcina érkezik, ennek többsége második körös oltásra fog menni, ehhez emlékeztető SMS-t fognak küldeni az érintetteknek.

Arról értesültek, hogy a 12-15 közötti korosztályra is engedélyezteti a Pfizer/BioNTech cég a vakcináját. Egyelőre az amerikai gyógyszerügynökség vizsgálja a kérelmet.

Az időseket nagyon nagy számban sikerült beoltani a vakcina mindkét adagjával. Teljes védettséget élveznek, így a szabályok betartása mellett találkozhatnak egymással és a megnyitott szolgáltatásokat igénybe vehetik.

A szabályszegő bulizóknál kábítószert is találtak

Gál Kristóf elmondta, mivel elértük a négymillió beoltottat, szombattól újabb enyhítő intézkedések léptek hatályba. A csoportosulás tilalma továbbra is érvényben van. A védettségi igazolvány közokirat, hamisítása közokirat hamisítás.

A BRFK munkatársai április 30-án este, május elseje hajnalban hívásra illegális házibulit szakítottak meg, ahol kábítószergyanús anyagokat találtak. A teljes videó itt tekinthető meg:

(MTI)