A Magyar Labdarúgó Szövetség Versenybizottságának Elnöke április 29-én versenyügyi eljárás során megvizsgálta a klubunk által a 2021/22-es bajnoki évre benyújtott NB III-as licenc dokumentációját. A vonatkozó előírások alapján pedig a jövő évi indulási engedélyt számunkra megadta. – olvasható a HR-Rent Kozármisleny weboldalán.

Felnőtt együttes, ahogy eddig is, várhatóan ismét a Közép-csoportba kerül majd. Változik azonban a bajnokság lebonyolítása, hiszen a következő pontvadászat 18 csapatos lesz a mostani 20-assal szemben. Ahogy az lenni szokott, a kozármislenyiek ellenfeleink pontos listája csak júniusban lesz publikus.

Közben folyamatosan zajlik a stadionvilágítás kiépítése, sőt, egy újabb nagy projekt, fejlesztés is megindult:

Megkezdték ugyanis a 2017 óta tervezett edzőpálya építését, a pályaterveket viszont először csak ebben az évben nyújtották be a szövetség felé, több lépcsőben, projektelemenként.

A teljes mértékben TAO-forrásból, illetve a klub Tulajdonosa által előteremtett önerőből megvalósuló beruházásra azért van szüksége a sportegyesületnek, mert közel 200 gyermek focizik náluk, ráadásul ez a szám folyamatosan növekszik. Az ő sportoltatásukat már csak nagyon nehezen tudják megoldani a jelenleg rendelkezésre álló pályákon. Ráadásul napjainkban csak műfüvön folyik a tréningezés, illetve a mérkőzések, az idősebb utánpótlás játékosok ízületei számára pedig a fű sokkal kímélőbb borítás.

Ezért a klub a tervek beadásakor engedélyért folyamodott az önkormányzathoz, hogy az edzőpályát megvalósíthassa a sporttelep bővítéseként, hiszen ott találhatóak az öltözők, illetve a kiszolgáló létesítmények is. Ráadásul egy olyan területről van szó, amely továbbra is önkormányzati tulajdonban marad.

Ezzel a projekttel nem csak nyer a futball klub egy nagy, illetve egy kis méretű füves futballpályát a náluk sportolóknak, hanem a zajtól is igyekeznek megóvni a stadion mellett lakókat, hiszen a pálya elkészülte után rengeteg edzést tudnak majd az új pályákon megtartani.

Fontos kiemelni, hogy nem valami ellen és helyett épül az új focipálya, hanem valamiért, egy civil sportszervezet megvalósításában, az önkormányzattal egyetértésben, egy égető szükség megoldására.” – olvasható a kozarmisleny.hu oldalon.

Forrás: kozarmislenyfc.hu

Fotó: kozarmislenyfc.hu