Szerbiában különböző akciókkal próbálják oltásra ösztönözni mindazokat, akinek eddig nem ínyére, hogy koronavírus elleni vakcinát vegyen magához. A belgrádi Ušće bevásárlóközpontban csütörtökön reggel 9 és 21 óra között várjak az oltakozni vágyókat. Az értesítés szerint az első száz ember 3 ezer dináros vásárlási utalványt kap. Pénteken is jutalmaznak. Akkor majd az első 50 oltakozó 5 ezer dináros utalványt vihet haza, míg szombaton az első 50 személy egy fejenkénti 3 ezer dinár értékű utalványt kap. Szerbiába újabb, több mint 104 ezer Pfizer-dózis érkezett, amit a Torlak intézetbe szállítottak, írta a PannonRTV és az index.

Szerbiában sokáig jól haladt az oltási program, a lakosság 30 százalékát viszonylag gyorsan beoltották, azonban mára gyakorlatilag elfogytak azok, akik kérnének még védőoltást, emiatt egyelőre elérhetetlen a nyájimmunitás is. Tegyük hozzá: Magyarország is lassan, de biztosan hasonló problémával fog küzdeni, tehát több lesz az elérhető vakcina, mint az oltásra váró ember.

A SZERB ÁLLAMFŐ BEJELENTETTE: 3 EZER DINÁRT, TÖBB MINT 9 EZER FORINTNYI ÖSSZEGET KAP MINDEN EGYES ÁLLAMPOLGÁR, AKI FELVETTE A KORONAVÍRUS ELLENI OLTÁST.