Egy amerikai férfi, kártérítést követelt az Apple-től az égési sérülésiért, ami elmondása szerint a felrobbant iPhone okozott.

A texasi Robert Franklinnel bővült az iPhone-felhasználók azon köre, akik valamilyen okból kifolyólag beperelik az Apple-t. Az úriember ugyanis azt állította, hogy a törött telefon nemcsak gazdasági veszteségeket okozott, hanem fizikai egészségét is károsította.

Az Apple Insider cikke szerint a történet 2019-re nyúlik vissza, amikor Franklin zenét hallgatott az iPhone 6-os telefonján. A készülékkel ekkor még semmilyen probléma nem volt, ám egy pillanat múlva a lejátszás akadozni kezdett, illetve a készülék – a panaszos szerint – magától átlépett egyik dalról a másikra.

Franklin azt állítja, hogy a készülék ebben a pillanatban – még a kezében – szétrobbant, és kigyulladt.

Az eljáráshoz benyújtott dokumentumok szerint a kérelmező égési sérüléseket szenvedett. Ennek eredményeként az érintett személy úgy döntött, hogy bíróság elé állítja az ügyet és kártérítést követel, aminek tartalmaznia kell az új mobiltelefon árát, a műtét során felmerült (jogi) költségeket és a kórházi ellátás költségeit is.

Az Apple Insider rámutatott, hogy az említett iPhone 6-os telefont, az Apple 2015 óta forgalmazza, de az illető 2018-ban vette meg. Ennek alapján mindössze egy évig bírta, de az nem világos, hogy használt vagy teljesen új eszközről van-e szó, így pedig az sem, hogy milyen állapotban volt, amikor a baleset történt.

Forrás: hvg.hu