A teória első részéből kiderült, hogy SpongyaBob valószínűleg a globális felmelegedésről szól. Akik szerint ez butaság, itt van további 3 feltételezés, mi is állhat a mese hátterében.

1. A főszereplőket a 7 főbűnről mintázták meg

Egyes elméletek szerint, a szereplőket a Biblia hét főbűne szerint alkották meg a következők alapján:

– Patrik lusta, rest

– Szandi kevély (büszke, gőgös)

– Rákúr kapzsi, zsugori

– Tunyacsáp haragos

– Csigusz, torkos, mohó

– Plankton irigy

– SpongyaBob pedig buja

2. Nukleáris atomkatasztrófa

A történet szereplői olyan lények, amelyeket egy nukleáris robbanás sugárzása hozott létre. Ez megmagyarázható azzal, hogy 1946-ban az amerikai kormány egy víz alatti nukleáris robbanást hajtott végre a Bikini Atollon.

Ismerős a név, igaz? Hiszen Bikinifenék, az a hely, ahol a mese szereplői élnek.

Ezenkívül volt olyan rész is, amiben magát a gombafelhőt is megszemlélhettük, ami csak megerősíti az iménti felvetést. Továbbá arra is választ kaphattunk az atomkatasztrófával kapcsolatban, hogy hogyan lehet egy ráknak bálna a kislánya, illetve, hogyan nőhet ki a tengerben egy ananász. Más teóriák szerint a Rozsdás Rákolló pedig egy rákcsapda, míg Plankton étterme, a Veszélyes vödör, egy beetető vödör.

3. Mindenki drogfüggő

A marihuána-fogyasztás fórumával kezdődött, és minden szereplő valamilyen tudatmódosító szerrel él. SpongyaBob meth-, Patrik marihuana-, Tunyacsáp heroin-függő, míg Rákúr masszív kokain használó, Szandi pedig alkoholista.

Önök mit gondolnak ezekről a teóriákról? Melyik passzol legjobban az igazsághoz, illetve melyik az, amelyik a leginkább elfogadott a mese szerelmeseinek?