Egy nagyon hosszú kényszerszünet után ismét megnyithatta kapuit Kozármislenyben is a közművelődés háza. Programokkal újratöltve indulnak  az egyre közeledő nyárnak, és töltik meg színes, kulturális eseményekkel az előttünk álló május végét.

Jelenleg is folynak a művelődési ház munkatársai és az intézményben rendszeres programokat szervezők között az egyeztetések az újraindítást illetően, amelyekről weboldalukon és közösségi oldalukon is napra kész információkkal szolgálnak a látogatóknak.

Május 26-án, 17:30 kezdéssel Emlékszel még? – Életút-történetek, felolvasószínházi előadás keretében, a társulat által rögzített interjúk alapján. A darab jól érzékelteti, hogy a XX. század történelme tele volt felfoghatatlan veszteségekkel és kollektív traumákkal. Saját életünket sem érthetjük meg őseink történetei nélkül. Mesélni kell, továbbadni, építeni a családi, nemzeti, emberi legendáriumot. 9 ember, 9 sors, 9 nézőpont, 9 hitvilág, 9 élet. Köszönjük interjúalanyainknak, hogy vállalták a nyilvánosságot, köszönjük Nektek, hogy meghallgatjátok a történeteiket. Zene: Wittmann Tamás, Koreográfus: Nagy Henrik Richárd, Fotó: Duthweiler Ferenc, Jágity Fanni, Kölcsey-Gyurkó Sára, Ruprech Judit, Szepesvári Petra, Produkciós vezető: Bognár Csaba, Dramaturg-Rendező: Khaled-Abdo Szaida, Játsszák: Bognár Csaba, Hollósi Orsolya, Khaled-Abdo Szaida, Magda Fruzsina, Nagy Henrik Richárd, Nagy Máté, Poór Veronika, Wittmann Tamás,  Zaharia Zita Lacrima. Az előadás ingyenes.

 Az előadáson ültetett rendben történik a részvétel! Maszk használata javasolt!

Május 30-án, Bábelőadás várja a kicsiket a szüleikkel együtt. A színházteremben szintén ültetett rendben történik a részvétel. Délután pedig egy interaktív koncerttel várják a kicsiket, amely zenés, világ körüli utazásra repíti el a jelenlévőket.

Mindkét program regisztrációhoz kötött, a szervezők kérik, hogy kísérjék figyelemmel a Kozármislenyi Művelődési Központ és Könyvtár közösségi oldalát!

A Kozármislenyi Művelődési Központ és Könyvtár munkatársai ezúton is felhívják a látogatók figyelmét a jelenleg is érvényben lévő rendelet betartására, mely szerint:

A 194/2021. (IV.26.) Kormányrendelet szerint: A Városi Könyvtárat védettségi igazolvánnyal rendelkezők, illetve védett személy kíséretében érkező 18 év alattiak látogathatják a megszokott nyitvatartási időben. Amennyiben nem rendelkezik igazolvánnyal, az előzetes (e-mail vagy telefonos) egyeztetés alapján összekészített könyvek – a korábban megszokott módon – az udvarban vehetők át! A Művelődési Központ foglalkozásai május 10-től indultak. Ami biztos: itt is szükség van a védettségi igazolványra, kiskorú esetén védettségi igazolvánnyal rendelkező személy kíséretére.  Maszkot kell viselni a védettségi igazolvánnyal nem rendelkező foglalkozásvezetőknek, edzőknek, munkatársaknak és a 18 év alatti vendégeinknek is. Kötelező emellett a 1,5 méteres védőtávolság megtartása. A kormányrendelet értelmében a Kozármislenyi Művelődési Központ és Könyvtár munkatársainak jogában áll ellenőrzésre elkérni a védettségi igazolványt, valamint a személyazonosító igazolványt vagy útlevelet. Amennyiben az igazolvány bemutatásához valaki nem járul hozzá, az intézmény munkatársai kötelesek megtagadni a beengedést.