Csaknem száz művész alkotásai láthatók szombattól a pécsi kulturális negyed m21 Galériájában az Országos Kerámiaművészeti Biennále keretében – közölték a szervezők az MTI-vel.

A Zsolnay Örökségkezelő NKft. (ZSÖK) közleményében a július 18-ig látogatható tárlatról azt írták, hogy a kiállítás és seregszemle az utóbbi négy év kerámia és porcelán művészetének eredményeit mutatja be kerámiaplasztikák és iparművészeti tárgyak formájában.   

A közleményben Fusz Györgyöt, a kiállítást rendező Kortárs Kerámiaművészetért alapítvány elnökét, DLA keramikusművészt idézve kiemelték: a magyar kerámia- és porcelánművészet történetében legjelentősebb kiállítássorozat 2021-es állomása több mint fél évszázad munkáit ölel át.

Mint utalt rá, vannak művészek, akik az első, 1968-as bemutatótól kezdve jelen vannak kiállítóként a mai napig, de a középgenerációhoz tartozók és a fiatal pályakezdők alkotásai is megtalálhatók a tárlaton.

A rendezvényen 97 kiállító művész mintegy 160 munkáját értékelte a zsűri. Az első díjat Kontor Enikő kapta, a második helyezést Néma Júlia érte el, míg a harmadikat Zakar József. A biennálén különdíjjal ismerték el Fűzesi Zsuzsa, Simon Zsolt József, Husz Ágnes munkáját, míg a diák kategóriában Sinkovits Zsuzsát jutalmazták díjjal.

A kiállítás a Kortárs Kerámiaművészetért Alapítvány szervezésében, a Nemzetközi Kerámia Stúdió együttműködésével, a Janus Pannonius Múzeum, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. és a PTE Művészeti Kar partneri támogatásával jött létre.

Forrás: mti.hu