Gyermekkorunk klasszikus meséi közé tartozik a Csipkerózsika is, amely már egészen 1697 óta hódítja a mese világot.

A mesét egy francia író jegyezte fel először. Ezt követően pedig a híres német testvérpár, a Grimm-fivérek dolgozták fel az 1800-as években.

Az eredeti verziótól a Grimm fivérek által elterjedt mai változat az első oldalakban csak pár apró részletben tér el. Ilyen pl.: nem annyi tündérkeresztanyát hívnak meg a keresztelőre, más születésnapra szól az átok és még sok hasonló.

Azonban, amikor a mese elérkezik ahhoz a részhez, ahol megérkezik a herceg, hogy megmentse a királykisasszonyt, egészen más fordulat következik be.
Míg a mai változatban a szerelmes csók ébreszti fel a kómából a szépséges királylányt, az eredetiben ez nem pontosan így történik. Konkrétan a herceg megerőszakolja a tehetetlen lányt, aki ezután sem ébred fel a kómából. Majd 9 hónap elteltével a még mindig álomba szenderült lány életet ad egy ikerpárnak, akik annyira éhesek, hogy a lány ujját kezdik el szopogatni. Ezzel az egyik gyermek kiszívja a mérget az orsó által okozta sebből és felébred végre a királylány.

Csipkerózsika ezután elmegy a királyi udvarba, ahol kiderül, hogy gyermekei apja nős. A királyné csapdába ejti Csipkerózsikát és megpróbálja elevenen elégetni. Azonban a király közbe lép és inkább feleségét veti máglyára.

Ezek után mi lesz a mese vége? Természetesen boldogan éltek, amíg meg nem haltak.

Azonban ez a verzió, amelyet a brutalitás jellemez, teljesen elrontja azt a mesét, amelyben gyermekkorunkban hittünk.