Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya sajtótájékoztatón jelentette be, hogy ki az a 26 játékos, akire számít az idei Eb-n. Rossi azzal kezdte, hogy minden rendben volt az ausztriai edzőtáborban, elsődleges cél a frissen tartás volt, hiszen a játékosok a szezon végén járnak.

A sajtótájékoztató ezt követően posztonként folytatódott, Rossi először a három kapust jelentette be. Kisebb meglepetésre a Ferencváros második számú kapusa, Bogdán Ádám maradt bent a négy hálóőr közül, a felcsúti Tóth Balázs maradt ki. A védők közül szintén egy felcsúti, Spandler Csaba maradt ki, a szövetségi kapitány gyorsasági és taktikai okokból döntött így. Ez különösen is azért fájó, mert Hangya lesérült, így egy másik szélsővédő is sem lehetett tagja a keretnek.

A középpályásoknál beigazolódott az előzetes hír, ahogy arról mi is beszámoltunk, valóban kimaradt Szoboszlai Dominik. Erről Rossi elmondta, hogy a játékos sajnos nincs jó állapotban. „Olyan állapotban sincs, hogy néhány percre beálljon. Ahogy nagyapám mondogatta, jobb egy élő szamár, mint egy halott orvos… Számomra egyenesen fájdalmas, hogy nem játszathatom az Eb-meccseken. Mindennél jobban kellett volna számunkra és az ő számára is, hogy pályára léphessen ezen a tornán. De nem lehet, mert nincs jól” – mondta az olasz kapitány.

Rossi ezen a ponton a taktikáról is szót ejtett, hangsúlyt helyezve arra, hogy milyen erős ellenfelek ellen kell pályára lépni Portugália, Franciaország és Németország személyében. „A BL-csoportjában a Ferencváros egy olyan hármas középpályával játszott, ahol nem volt klasszikus tízes. Ez egy olyan lehetőség, amit szintén mérlegelhetünk a nemzeti csapatnál is” – mondta Rossi a sajtótájékoztatón. Szerinte mindhárom ellenfelünk olyan erős, hogy akár az elődöntőig is eljuthatnak.

Szoboszlai Dominik az mlsz.hu-nak nyilatkozott a döntésről: „Ha azt mondom sajnálom, az nem írja le azt a csalódottságot, amit most érzek. Az elmúlt napokban az egészségügyi stábbal közösen mindent megtettünk annak érdekében, hogy a szűk keretnek is tagja lehessek.” A középpályás hozzátette, hogy őszre szeretne 100 %-os állapotba kerülni, hogy a vb-selejtezőkön már mindenképp pályára léphessen.

A csatárok között már nem volt kimaradó, így ez a 26-os keret készülhet az Eb-re:

Kapusok: Bogdán Ádám (Ferencváros), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig)

Védők: Bolla Bendegúz (Mol Fehérvár FC), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Fehérvár), Kecskés Ákos (FC Lugano), Lang Ádám (Omonia), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Willi Orbán (RB Leipzig), Szalai Attila (Fenerbahce)

Középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Holender Filip (Partizan Beograd), Kleinheisler László (NK Osijek), Nagy Ádám (Bristol City), Loic Nego (Mol Fehérvár), Schäfer András (DAC), Sigér Dávid (Ferencváros)

Csatárok:Hahn János (Paksi FC), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár), Sallai Roland (Freiburg), Schön Szabolcs (FC Dallas), Szalai Ádám (Mainz), Varga Kevin (Kasimpasa), Varga Roland (MTK)

Forrás: NSO, mlsz.hu

Kép: MLSZ Facebook