Pénteken, a helyi idő szerint 20:30-kor segélyhívást kapott az Utah állambeli Summit megyei seriff hivatala. A telefonáló Park City egyik utcájában talált egy hatalmas, eszméletlen férfit, aki láthatóan kerékpáros balesetet szenvedett. Azonosították a személyt, aki nem volt más, mint az NBA legendás centere, Mark Eaton, a melegszívű óriás. Kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét.

Mark Eaton úgy vált klasszissá, hogy nem volt igazán tehetséges, de az adottságait és a szorgalmát kihasználva olyan rekordokat állított fel, amelyeket soha senki nem fog megdönteni.

Nyugdíjba vonulása után számtalan ember életét tette jobbá. Nem véletlen, hogy nem csak az egész kosárvilág gyászolja a példaértékű életet élt exjátékost.

Egy kis érdekesség róla:

Azt a tudást adta át, amelyre kosárlabdázóként tett szert. Négy alapelvet hirdetett:

  • Pontosan tudd a feladatodat!
  • Azt tedd, amit kérnek tőled!
  • Tüntesd fel jobb színben a többieket!
  • Védj meg másokat!

Május 28-án este kerékpározásnak szentelte az idejét, szólt a feleségének, hogy tesz egy pár kört a környéken. Egy háztömbnyire jutott, ott találtak rá mozdulatlanul. Nem tudni, hogy pontosan mi történt: sem autós féknyomok, sem szemtanúk nincsenek. Az orvosok azt sem zárják ki, hogy az a hatalmas szíve állt meg, ami miatt mindenki szerette.

Forrás: index.hu