Belvárosi társasházban élek, mindössze tíz lakásból áll az egész épület, ráadásul több is üresen áll ezek közül. Az egyik például épp a szomszédban lévő lakás, ami üresen állt, pontosabban csak azt hittük, hogy üresen állt: az imént derült ki, hogy finoman szólva sem túl jó arcú férfiak költöztek be, a gond az, hogy se bérleti díjat nem kötöttek, se tulajdonosi joggal sem rendelkeztek.

Őszintén bevallom, rémisztő a gondolat, hogy a közvetlen szomszédomban bűnözők laktak, ki tudja hány napig, vagy hétig. Ott ahol a barátnőmmel élek, tőlünk pár méterre laktak ilyen alakok.

Akár hozzánk is betörhettek volna. Kirabolhattak volna minket. Bánthattak volna. Minimum négyen voltak, ennyien futottak ki az előbb, amikor lebuktak. A rendőrség már meg is érkezett, csak remélni tudom, hogy minél előbb elkapják a srácokat, és néhány évre megoldódik mindannyiuk lakhatási problémája, egy szép zárkában.

Közben a rendőrök megállapították, hogy a lakásban életvitelszerűen éltek (már ha ezt lehet annak nevezni), ráadásul óvszereket is találtak, illetve egy női személyigazolványt. Felmerül a kérdés: prostitúció is történt? Miket csinálhattak itt? Hogy nem vettük észre? Hogy-hogy csak most vettük észre? Persze egyszer-kétszer láttunk furcsa alakokat a lépcsőházban, de az sajnos nem ritka errefelé. Gyanútlanok voltunk, mert ugyan egyszer-kétszer láttunk a lakásba bemenni embereket, de álmunkban sem gondoltuk volna, hogy ez illegális lakásfoglalás. Aztán ma délután feltűnt, hogy az ajtó fel van törve, kihívtam a rendőröket, majd visszamentem a saját lakásomba, amikor is futást hallottam: több srác rohant ki a lakásból, akik valószínűleg végig hallgatták azt, hogy én kihívtam a rendőrséget, aminek hatására kereket oldottak.

Közvetlenül a szomszédomban. Egy olyan lakásban, ahol az erkélyek között minimális ügyességgel át lehet mászni, ott ahol mi időnként nyitott ablaknál/ajtónál alszunk.

Az ilyen, és ehhez hasonló esetek eddig számomra csak hírek voltak, most azonban értelemszerűen több annál, elképzelni sem tudom, hogy milyen lehet a tulajdonosnak hallani a hírt, hogy feltörték a lakását.

Teszem hozzá, a szomszédok és én is rendszeresen panaszkodtunk a lakószövetkezetnél, hogy illetéktelen alakok vannak rendszeresen a lépcsőházban, a bejárati ajtót feltörik, nem egyszer találtunk fekáliát, cigi csikket, vizeletet nem túl nagy örömünkre.

A rendőrségnek köszönöm a gyors kivonulást, remélem, hogy eredményes lesz a nyomozásuk!