A szemtanúk szerint a fegyvert előrántó férfi tettét azzal indokolta, hogy valaki belerúgott a hangfalba, amelyen Gyurcsány őszödi beszédét játszották le – írta az Egri Ügyek.

Dobrev Klára, DK-s miniszterelnök-jelölt Egerben, a Széchenyi István utcában kampányolt péntek délután, ameylen megjelent három ellentüntető 3 táblával (EL KÚR TUK), miközben egy hangszóróról az őszödi beszédet játszották le.

Az ellentütetők tette miatt szóváltás alakult ki közöttük és a DK rendezvényére érkezők között. Aztán az egyik tüntető előrántott egy pisztolyt, miután valaki belerúgott vagy bele akart rúgni a hangfalba. A rendőrök ekkor leszerelték a három tüntetőt.

Az egyik férfi azt állította a rendőröknek, hogy valaki rátámadott, de ezt külsérelmi nyomokkal nem tudta igazolni.

A rendőrség közleményében azt írta, hogy “a jelenlegi adatok alapján a kialakult vita közben az egyik férfi elővette az engedéllyel tartott gáz-riasztó fegyverét, azt azonban nem használta. A rendőrök a helyszínen elfogták a 25 éves felsőtárkányi férfit és két egri társát. Mindhárom férfit előállították az Egri Rendőrkapitányságra, elszámoltatásuk folyamatban van.

fotó: Egri Ügyek