A napokban került fel a Youtube-ra az a felvétel, amin az látszik, hogy egy férfi Szigetváron fizikailag és verbálisan is bántalmaz egy nála láthatóan gyengébb fizikumú embert. Az eset után a Szigetvári Rendőrkapitányság garázdaság megalapozott gyanúja miatt keresi az agresszív támadót, az ATV Híradójának pedig interjút adott a sértett fél.

A garázdaság áldozata nyilatkozott az ATV Híradó stábjának. „Mentem haza a Leninről, vittem haza ezeket a sörös dobozokat és ez a gyerek ok nélkül pofon vágott. Nem egyszer, nem kétszer, a városban is pofon vágott. Szeretném, ha az illetőt minél hamarabb lecsuknák” – mesélte Lenti Gyula.

A férfi elmondta, hogy ez már nem először fordult elő. A támadóját ismeri, fél tőle. Az ügyben az ATV kereste a rendőrséget is, azonban nyilatkozni nem akartak.

„Ez a fajta cselekmény egyrészt olyan kirívóan közösségellenes, hogy alkalmas arra, hogy más emberekben megbotránkozást, esetleg riadalmat keltsen, ezért garázdaságért kell felelnie” – fogalmazott az ATV Híradójának Meggyes Attila, ügyvéd.

Az ATV értesülése szerint a pofozkodó férfit már a szigetváriak is megfenyegették. Egy facebook-csoportban sokan írták, hogy nem szeretnék látni a városukban. A férfi egyébként a másik terrorizálása miatt, akár két évre is börtönbe kerülhet.

atv.hu
Fotó: Illusztráció/Pixabay