Évtizedek óta folyamatos a családok letelepedése Kozármislenyben. Sok emberben felmerülhetett már a kérdés: Miért éppen Kozármisleny? Mi varázsolja el az ide érkezőt, és akar mindenki mislenyi lenni? Fiatalossága, folyamatos fejlődése, igényes környezete vonzza magához a fészekrakókat? Városi sétánk során remélhetőleg ezek közül több kérdésre is választ adunk.

A Kozármislenyben letelepedni szándékozó előbb-utóbb felkeresi a város főutcáján található modern, impozáns Városháza épületét, amely 2007-ben, a település várossá válásával egyidőben épült.

A töretlenül gomba módra épülő családi- és társasházakba betelepülő fiatalok rekreációját szolgálja a város szabadidős parkja a Kozármislenyi Művelődési Központ és Városi Könyvtár közvetlen szomszédságában. Itt található a futópálya, amelyet előszeretettel látogatnak a sportos élet kedvelői.

A fizikai feltöltődés mellett a lelki élet ápolása is a kozármislenyiek életének teljességét szolgálja, ezt segíti elő a városban található három templom, amely közül fotónkon az impozáns Assisi Szent Ferenc Betegápoló Nővérek Flüei Szent Miklós temploma látható.

Fotónk csak egy példát mutat abból, hogy a családoknak milyen lehetőségek állnak rendelkezésükre, hogy a szabadidejüket kellemes környezetben töltsék el a városban. Modern, kicsik és nagyok számára minden igényt kielégítő játszótéren és felüdülésre alkalmas tóparti parkban élvezhetik a kozármislenyiek a nyáreleji napsütést.

A modern épületek és impozáns templomok, biztonságos játszóterek, folyamatosan bővülő bölcsődei, óvodai, iskolai intézmények mellett a település természeti adottságai is szemet gyönyörködtetőek.

Fotó: Hegedüs Tünde