A pécsi önkormányzat arról számolt be, hogy júliusra és augusztusra, egy-egy hónapos ciklusra lehet jelentkezni nyári diákmunkára. A 16 és 25 év közötti, nappali tagozatos diákok az önkormányzathoz és annak bármelyik intézményéhez jelentkezhetnek. A foglalkoztatás alapfeltétele, hogy a jelentkezők a járási hivatalban regisztrálják magukat, a regisztráció holnaptól, június 15-től indul.

A kormány a korábbi évekhez hasonlóan idén is akciót hirdetett a témában, az önkormányzatok támogatást kapnak a két hónapos időszakra a foglalkoztásra. 2013 és 2020 közötti időszakhoz hasonlóan 2021-ben is nyári diákmunkára vonatkozó foglalkoztatási akciót hirdetett. Ennek keretében az önkormányzatok és intézményeik diákok foglalkoztatására kapnak támogatást.

Az akcióban résztvevő diákokat napi 6 órában lehet foglalkoztatni, a támogatás alapján a munkáért havi bruttó 125.550 forintot kaphatnak. Fontos feltétel az is, hogy csak azok a nappali tagozatos diákok és hallgatók dolgozhatnak, akik nem dolgoznak máshol és nem vállalkozók. A pécsi önkormányzat júliusban és augusztusban is 35-35 főt fog foglalkoztatni.