Csordás Anett, a C8 és a Momentum képviselőjelöltje és Orosz Anna, a Momentum elnökségi tagja és képviselőjelöltje sajtótájékoztatót tartottak a Fidesz székház előtt, ahol arról számoltak be, hogy feljelentést tettek az Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságnál a Fidesz Youtube reklámjai miatt, valamint felszólították a Fideszt, hogy hagyjanak fel a gyűlölet kampánnyal.

“Az elmúlt napokban több szülő és nagyszülő jelezte felém felháborodását amiatt, hogy a Youtubon a gyerekműsorok alatt is többször találkoztak a Fidesz fizetett politikai lejárató reklámjával.” – vázolta fel a problémát Csordás Anett. “Emiatt feljelentést tettem az NMHH-nál, mivel ez a tartalom káros lehet a kiskorúakra.”

A képviselőjelölt hozzátette: “Levelet írtam Kocsis Máténak és Hollik Istvánnak annak érdekében, hogy azonnal hagyjanak fel a gyűlöletkampánnyal. Ezek a hirdetések tisztességtelenek és etikátlanok, hiszen kiskorúakra célozzák.”

Orosz Anna, a Momentum elnökségi tagja felszólította a Fideszt, hogy legalább a gyerekeket hagyják békén, ha már a kormányzásuk alatt teljesen kifosztották az országot. “ Ha már kormányzás címszó alatt a romboláson, az ország kifosztásán és a gyűlöletkeltésen túl semmit nem képes lerakni az asztalra, akkor legalább a társadalom legkitettebb csoportját hagyják békén!”

“Kérem én is a szülőket, hogy ha találkoznak gyermekműsorok közben a Fidesz gyűlöletkampányával, akkor tegyenek bejelentést az NMHH-nál.” – zárta a sajtótájékoztatót a Momentum politikusa.