Bognár Szilviát megalázó körülmények között távolították el az alpolgármesteri pozícióból, a korábbi szövetségesei, a Demokratikus Koalíció tagjai szúrták őt hátba, és bár sok mindent tudunk egy valamit nem:

mi volt Bognár Szilvia bűne?

Az önmagát európainak, demokratikusnak és koalíciónak tartó DK képviselői ugyan hadoválnak arról, hogy Bognár Szilvia állítólagosan áruló volt, és akivel szemben megszűnt a bizalom, azonban ennél többet nem tudunk meg. Attól a párttól, ami elviekben a transzparenciát is a zászlajára tűzte.

Bikali Éva többször is dobálózott azzal, hogy Bognár iránt elveszett a bizalom, utalt arra, hogy a korábbi alpolgármesterük árulást követett el, de konkrétummal nem tud előjönni a DK. Pedig érdekes lenne megtudni, hogy Bognár Szilvia mivel haragította magára annyira a saját párttársait, hogy ők nyilvánosan alázzák őt meg. Ha Bognár Szilvia valóban „áruló”, ahogy azt a DK próbálja beállítani, akkor ezt nem ártana bizonyítékokkal is alátámasztani, a pécsi választópolgároknak – pláne a 16-os körzetnek, ahonnan egyéni mandátumot szerzett Bognár – jogukban áll ezt tudni. Ha viszont erre nincs semmi bizonyíték, úgy az egész nem más, mint üres vádaskodás, és önmaguk szánalmas mosdatási kísérlete, egy meglehetősen ronda politikai ügy végén.

Forrás: Pécsi Kibeszélő Nyílt Facebook csoport

A Demokratikus Koalíció ha tényleg hisz a demokráciában, az átláthatóságban, a népszuverenitás elvében, a szabadságban és az európaiságban, akkor nem ártana, ha végre megszólalnának, és lehetőleg az eddigiekhez képest egy kicsit értelmesebben tennék azt. Úgy, ahogy azt egy képviselőtől elvárja az ember.