A kriptovaluta sokaknak nem biztos, hogy egy újkeletű dolog. Nagyon sok fajta van belőle, a bitcoin és az ethereum a legismertebb, legdrágább, 1 bitcoin a cikk írásának pillanatában 9,644,937.64 forint. Ahogy írtam, sok féle van belőle és ezek nagyrésze fillérekért mennek. A másik talán legismertebb kriptovaluta a dogecoin, amely mémként indult. Az elmúlt hónapokban viszont felkapott lett és a régi értékéhez képest egész sokat “drágult”. Vasárnap 1 dogecoin 84 forint körül volt, de hétfőre már csak 64 magyar forintot ért. Az ilyesfél és még akár durvább ingadozások jellemzőek a kriptovalutákra, ez bennük a “szép”.

Viszont a kripovaluták tengerén megjelent az első magyar kriptovaluta: a vizslacoin.

Hungarian Vizsla Inu Tokenben ($HVI) az a különleges (azon kívül, hogy magyar), hogy ez az első kriptovaluta, amivel adakozni is lehet. A vizslacoin kitalálói a valuta teljes kínálatának a 10%-át már az alapításkor elkülönítették, amellyel a nehéz helyzetben lévő menhelyeket segítik.

Az kitalálók célja, hogy a “Holdig jussanak”, ugyanis fő céljuk a tőzsdei listázás és letárgyalása annak, hogy bankkártyával történő fizetés esetén a $HVI lehessen a fedezet.

Akit bővebben érdekel a magyar kriptovaluta (és gazdag akar lenni) az ezen a linken többet is megtudhat róla.

Forrás: jovotv.hu